Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Svärsonen begärd omhäktad för drunkningen

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 25-årige svärsonen, som suttit häktad i två veckor misstänkt för mordet på 42-åringens make, har begärts omhäktad av åklagarna Jessica Wenna och Johan Fahlander.
Häktningsförhandlingen kommer dock inte att genomföras förrän på tisdag.

Åklagarna begär ytterligare två veckors respit för att väcka åtal och Jessica Wenna skriver så här i sin begäran:

” Förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid. Det återstår flera förhör och flera olika analyser. Förlängning begärs därför till fredagen den 17 mars kl 11.00. Det finns fortfarande behov av att den misstänkte är ålagd restriktioner.”

25-åringen misstänks alltså för att ha deltagit i mordet på den 42-åriga svärmoderns make sommaren 2015. Maken hittades drunknad intill bryggan vid den sommarstuga utanför Arboga där 42-åringens föräldrar förra sommarens hittades mördad respektive svårt skadad. 42-åringen misstänks ha haft en roll i båda morden och sitter alltjämt häktad tillsammans med sin 19-årige sambo. Den senare har erkänt att han knivskurit hennes pappa till döds och tillfogat hennes mamma svåra skador.