Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Svärsonen hävdar att han satts dit som hämnd

Artikel 257 av 257
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

42-åringens svärson, som sitter häktad misstänkt för inblandning i drunkningsmordet vid Hjälmaren 2015, tror att han har angivits som hämnd. Det framgår i en personutredning som frivården gjort.

Annons

Det är frivården i Eskilstuna som gjort utredningen, som Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om. 25-åringen berättar att han växte upp fattigt i sitt hemland och arbetade i olika länder för att kunna ta sig till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Mannen har tidigare haft problem med missbruk och har under många år rökt hasch dagligen. Han förekommer i belastningsregistret för flera fall av narkotikabrott och trafikbrott. Han säger att han har numera väljer bort narkotika och fokuserar på familjen.

I personutredningen framgår också att 25-åringen nekar till brottet som han nu är misstänkt för. Han tror att han är misstänkt för drunkningsmordet i Hjälmaren på grund av att en annan person har angett honom som hämnd för en konflikt dem emellan.

I yttrandet föreslår frivården att tingsrätten ska inhämta ett paragraf 7-intyg, ett läkarutlåtande, gällande 25-åringen. Intyget ger underlag för om det behövs en mer omfattande läkarundersökning, exempelvis en rättspsykiatrisk undersökning. I personutredningen har det framkommit att det finns riskfaktorer för återfall i brott och att det föreligger behov av bevakning.

Själv anser 25-åringen att han har en god psykisk hälsa, men att han har lätt för att bli arg och är impulsiv.

Läs också: Sommarstugemorden: Tre anhållna för makens drunkning

25-åringens svärmor har tidigare delgivits misstanke om brott gällande drunkningsmordet på hennes make 2015. Det fanns tecken på att hon kunde ha haft hjälp och misstankarna föll på hennes familj. I mitten på februari anhölls hennes 25-årige svärson, liksom hennes son och dotter. Den 17 februari begärdes svärsonen häktad medan sonen och dottern släpptes. Svärsonen är numera huvudmisstänkt för mordet.

Läs också: Sommarstugemorden: Misstankarna har stärkts mot 25-åringen

Annons