Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemordet: Åklagarna begär fortsatt häktning

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Kammaråklagare Johan Fahlander, som tillsammans med kollegan Jessica Wenna, leder utredningarna kring mordet och mordförsöket i Arboga i augusti i år, har vänt sig till Västmanlands tingsrätt med begäran om att de båda misstänkta ska sitta kvar i häktet till den 21 december.

Fahlander konstaterar i sin begäran att förundersökningen inte hinner slutföras till stundande fredag, då det senaste häktningsbeslutet löper ut.

Han vill också få fortsatt mandat att belägga de båda misstänkta med restriktioner samt begär en förlängning av det så kallade yppandeförbudet.

Advokat Lars Jähresten, som försvarar den misstänkta 18-åringen, har för sin klients räkning medgett åtalförlängningen utan förhandling.

Uppdatering: Under onsdagen, sedan den ursprungliga varianten av denna artikel skrivits, har den 41-åriga kvinnans försvarare, advokat Amanda Hikes, också medgivit åtalsförlängningen.