Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarväder väntar – "riktigt behagliga temperaturer"

Temperaturerna är modesta i början av veckan – men till torsdagen blir det sommarväder enligt prognosen.

Annons
Bilden är ett montage.

I början av veckan väntar temperaturer som är normala för april. Måndagen blir en relativt solig dag i Västmanland och även på tisdagen finns det chans till sol.

– Temperaturmässigt blir det 10-17 grader. Det är mest svaga vindar och där solen lyser kommer det kännas rätt behagligt. På tisdagen blir det mestadels molnigt i länets södra delar medan det blir högre chans till sol i norra delarna, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

På onsdagen stiger temperaturerna något. Mitt på dagen kan det bli uppåt 17 grader lokalt. Prognosen är dock osäker när det gäller molnigheten och det blir troligen också lite blåsigare.

Bättre väder blir det på torsdagen när högtrycket återvänder.

– Då får vi tillbaka varmluften och det ser ut att bli den varmaste dagen. Vi får chanser till 20 grader, lokalt i alla fall, och på något enstaka ställe kan det i bästa fall bli 22 grader. Så det blir riktigt behagliga temperaturer.

Torsdagens dygnsmedeltemperatur väntas bli kring 8-9 grader enligt prognosen, vilket är betydligt varmare än det normala på 4 grader för årstiden.

Även fredagen fortsätter att vara varm med temperaturer på uppåt 20 grader.

– Till helgen kommer det lite kallare luft. Då hamnar vi på 14-15 grader som varmast. Det är torsdag och fredag man ska passa på att njuta av höga temperaturer, säger Ian Engblom.

Annons