Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOS Alarm: Brand på landsbygden i Fagersta

Larm om brand på landsbygden i Fagersta visade sig vara uppflammad gammal brand

SOS Alarm larmade vid 13.40 om en brand utomhus. Enligt beskrivning skulle branden ha ägt rum på Fagersta landsbygd, vid järnvägen mellan Oti och Eskiln. Det visade sig vara den gamla branden från fredagen som flammat upp igen.

- Det är under kontroll. Det kan fortsätta brinna efter en brand har släckts. Det är därför markägarna har koll på området, säger Lars Jansson, Styrkeledare i Avesta.

Uppdatering 20:29

Räddningstjänst är på nytt på väg till platsen för att släcka brandhärden som blossat upp.

Uppdetering 21:35

Det är Fagerstas deltidsbrandmän som är ute och arbetar med branden som inte är av någon större omfattning enligt Magnus Thorsander, insatsledare för räddningstjänsten i södra Dalarna.

– Så länge vi har personal på plats kommer tågtrafiken att påverkas för då kan de bara köra med siktfart men det ska nog rulla som vanligt igen eftersom det mesta är släckt nu, berättar han.

Sträckan vid rönningen som antändes igen 20:20 var en annan en den som tidigare blåsat upp och hade ingen efterbevakning.

Den totala branddrabbade rälssträckan uppskattar Thorsander till drygt 8 kilometer.

– Elden är dock under kontroll, berättar insatsledare Magnus Thorsander.

Läs också: Otibranden är släckt