Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande men med mycket yta

Jenny ÅkervallPå ditt samveteNorstedts

Annons

SPÄNNING. Jenny Åkervalls senaste bok ” På ditt samvete” handlar om politik, journalistik, rättsmedicin, moral och relationer.

En militant grupp av abortmotståndare verkar i Stockholm. Journalisten Emre Oktan gör research på KD:s nya partiledare Magdalena Grahm. Samtidigt får rättsläkaren Anna Sager ett uppdrag att utreda en man som står åtalad för våldtäkter.

De första 100 sidorna i boken är ganska monotona och blir mest en presentation av de tre huvudpersonerna och deras helt fristående berättelser. Det ger ett splittrat intryck och man undrar hur författaren tänker väva samman händelseförloppet.

Den som är mest färgstark är Anna Sager, både när det gäller arbete och privatliv. Det är oerhört intressant att få en inblick i en rättspsykiatrisk undersökning med allt vad det innebär. Det blir också riktigt spännande när hon konfronteras med en intagen som är psykopat.

Jenny Åkervall debuterade 2013 med romanen ” Jag tjänar inte” som var ett slags politisk thriller. Författaren kan sitt ämne och hon förmedlar detta på ett lättsamt och elegant sätt. ”På ditt samvete” är ett samtidstidsdrama med ambitionen att på samma gång skildra såväl vardagliga relationer som politiskt laddade situationer. Men hon greppar om för många och stora problemområden vilket leder till att vissa delar känns ytliga.

Annons