Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spanska öar populärast

Balearerna är världens mest populära öar, i en ny omröstning.
Upptäck fem måsten på Ibiza - som erbjuder både fest,
naturupplevelser och bra shopping.

Ögruppen Balearerna, som inkluderar Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera, har utsetts till världens bästa öar. Resenärer som deltagit i resemagasinet Condé Nast Travellers omröstning valde de spanska öarna före andra öar i topp fem: Greklands övärld, Maldiverna, Sicilien och Seychellerna.

Charterbolagen satsar också på Balearerna. Både Ving och Fritidsresor erbjuder kombinationsresor till Ibiza och Formentera nästa sommar.

Fem saker du inte får missa på Ibiza.

+ Dalt Vila, Eivissas gamla stad

Ibizas huvudort Vila d'Eivissa domineras av ett mäktigt fort, vars murar döljer Dalt Vila, "Den övre staden". En fascinerande världsarvsklassad medeltida stadsmiljö med stupande gränder och hisnande vyer.

+ Cala d'Hort

Naturreservat på västra Ibiza med en orörd badstrand och fina vyer mot öarna Vedra och Vedranell. Området var 1999 mycket nära att förvandlas till en privat hotellstrand med tillhörande golfbana, men planerna stoppades i sista stund av en stark miljörörelse.

+ Ushuaïa Ibiza

Detta smått overkliga hotell liknar inget annat. Designen ger en slags Alice i Underlandet-stämning och på innergården pågår jättepartyn de flesta kvällar med spelningar av DJ:s i världsklass som Avicii och Tiësto. Värt ett besök även dagtid. www.ushuaiaibiza.com.

+ Hippy market

En av Europas mest inspirerande och färgstarka utomhusmarknader. Med livemusik på flera håll och ett enormt urval av konsthantverk, ofta egenproducerat. Varje lördag året runt.

+ Aktiv Ibiza-semester

Ibiza har åtta utmärkta vandringsleder på olika delar av ön som låter dig upptäcka många "hemliga" platser som inte går att nå med bil. Även cykling, segling och dykning är populära aktiviteter på ön.

Tips: Anders Pihl