Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speedad mopedist tvingas skaka galler

En 53-årig man på moped stoppades av polisen på riksvägs 68 i Fagersta. Det visade sig att mannen var påverkad av amfetamin.

Mannen, som är från Närke, kontrollerades söder om Fagersta. Han var nervös och visade tydliga tecken på att vara drogpåverkad, enligt polisen.

Han fick därför följa med polisen för provtagning. När provsvaret kom stod det klart att han varit påverkad av amfetamin.

När 53-åringen sedan visiterades hittades dessutom 7,54 gram amfetamin i hans cigarettpaket.

Mannen blev misstänkt och åtalad för rattfylleri och narkotikabrott. Han erkänner att han varit narkotikapåverkad och att han innehaft amfetaminet. Däremot nekade han till rattfylleri. Enligt domen uppgav han att han inte kört mopeden, utan att den stod stilla när polisen gjorde sin kontroll.

En av polismännen som ingrep har hörts och uppgett att mannen visst körde mopeden. Hade 53-åringen inte gjort det skulle patrullen inte ha rapporterat honom för rattfylleri, enligt polismannen.

Tingsrätten anser att det polismannen berättat är mest trovärdigt och dömer 53-åringen på alla punkter. Han har även tidigare fällts för rattfylleri och straffet blir nu en månads fängelse.

Det var i juli förra året som polisen stoppade mannen på riksvägen.