Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander Woentin vann individuella junior-SM i speedway: "Kan inte fatta det"

16-årige Alexander Woentin, som till vardags tävlar för Elit Vetlanda, tog hem SM-guldet efter ett rafflande slutheat. Kumlasonen och Masarnas Joel Andersson knep silvret efter att ha blivit omkörd på sista varvet. –Det är riktigt jävla skönt, sade Woentin efter loppet.

Annons

Alexander Woentin tog hem titeln efter att ha vunnit finalheatet i junior-SM.

– Efter en så dålig tävling som jag gjorde i grundomgången så kan jag inte fatta det, sade vinnaren Alexander Woentin efter loppet.

SM-finalen bestod först av fem grundomgångar. De tre bästa gick direkt till final, medan de på plats 4–7 fick köra en semifinal om den sista platsen.

Alexander Woentin vann semifinalen efter att ha ställts mot Emil Millberg, Kenny Wennerstam och Jesper Persson. Woentin tog hem heatet, medan Kenny Wennerstam kom tvåa. Jesper Persson kom trea och sist i mål rullade Emil Millberg in.

Sedan var det alltså dags för final. De fyra bästa förarna som skulle konkurrera om titeln var Joel Andersson – till vardags i Masarna – Filip Hjelmland, Joel Kling och då Alexander Woentin. De tre förstnämnda tog alla 13 poäng i grundomgången – men det var den sistnämnda som skulle dra det längsta strået.

Joel Andersson, som vanligtvis representerar Masarna, tog hem silvermedaljen efter att ha tappat ledningen på sista varvet i finalheatet.

Woentin, som alltså kvalificerade sig till finalen via semifinalen, vann heatet efter att ha gjort en makalös omkörning av Joel Andersson på sista varvet. Men det var ingen besviken Joel Andersson som rullade i mål – trots sin andraplats.

– Det känns faktiskt riktigt bra. "Alex" slog mig fair and square, det var inget att säga om. Det är alltid surt att komma tvåa, speciellt när man leder, men han var bättre. Det är bara att köra vidare och försöka kvala in till senior-SM nästa år, sade Masarnas Joel Andersson efter loppet.

På tredje plats – och alltså den som knep bronset – var Flip Hjelmland, som också tävlar för Elit Vetlanda.

Annons