Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio Lindbäck svensk mästare på hemmaplan

Antonio Lindbäck hade bestämt sig för att det här skulle bli hans kväll på Brovallen, och så blev det.
Trots en till synes oslagbar Fredrik Lindgren i kanonslag lyckades Masarnas egen stjärna ta sig förbi på yttern i finalen och vinna sitt andra SM-guld.
– I kväll ska jag fira med kebabpizza, säger Antonio Lindbäck.

Annons

Avesta motorstadion vattnades intensivt inför SM-tävlingarna då värmen och vinden torkade upp allt grus på nolltid. När heaten väl var igång hände allt som kunde hända. En förare körde på tejpen en halvsekund för tidigt, en annan fick kast och kraschade i en kurva utan att bli påkörd efteråt.

Antonio Lindbäck höll på att stegra ut från hela motorstadion i en kurva men klarade sig och vann det heatet också.

Lindbäck tog full poäng under de tre första omgångarna. Det gjorde även Fredrik Lindgren och Avestasonen Linus Sundström missade endast en poäng. Dessa tre giganter möttes sedan i det 16:e heatet och det blev tufft för Lindbäck direkt. Han hamnade som trea och lyckades aldrig ta sig om Lindgren och Sundstörm som bevakade sina positioner väl. Dessa tre fortsatte att ta trepoängare i sista omgången och gick därmed direkt till final.

Den fjärde och sista finalplatsen skulle Kim Nilsson knipa efter att ha utklassat alla andra i semifinalen, bland andra regerande svenska mästaren Andreas Johnsson. Och plötsligt var det tre Masförare i SM-finalen 2017 på Brovallen.

När finalen startade stod alla upp i publiken. Antonio blev tvåa ut från start, bakom Fredrik Lindgren som vunnit alla sina heat fram till finalen. Men det var något särskilt med Avestasonen Linbäcks pannben den här kvällen, han bara skulle ta sig om.

Efter två varv så tog han yttervarv och klämde sig in precis framför Fredrik Lindgren. Efter det var det bara att bevaka positionen och sträcka armarna i vädret inför 1700 jublande åskådare som tagit sig till Brovallen för att se Svenska mästerskapen. Kim Nilsson knep tredjeplatsen framför en hårt kämpande Linus Sundström som slutade fyra.

– Vi testade många olika inställningar och försökte hitta det maximala. Vi visste att Lindgren skulle bli svår. Ett stort tack till mitt team, säger en överlycklig Antonio Lindbäck efter tävlingen.

Planen inför finalen var att hoppas på att Fredrik Lindgren skulle ta innerbanan. Och det gjorde han.

– Jag såg att Lindgren valde röd så då tog jag självklart bana två. Sedan flög det inte iväg alls i starten så det blev otroligt tajt in i andra sväng. Men då hittade jag lite material längre ut och så hade jag lite tur att Lindgren höll sig på innern hela vägen, menar Lindbäck.

Det är Antonio Lindbäcks andra SM-guld och den här gången hade han hemmafördel.

– Jag värderar det här väldigt högt. Det är här i Avesta på hemmaplan. I kväll blir det att fira med lite kebabpizza, avslutar Antonio Lindbäck.

Antonio Lindbäck fick fira tillsammans med klubbkompisen Kim Nilsson som tog bronspengen bakom Fredrik Lindgren och Lindbäck.

En överlycklig Antonio Lindbäck hyllade sitt team för de justeringar som gjordes under SM-finalen.

Antonio Lindbäck knep sitt andra SM-guld på Avesta motorstadion under lördagskvällen.

Annons