Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Bjerre tvingas stå över matchen mot Smederna – Indianerna kör riders replacement

Nu är beslutet taget: Kenneth Bjerre kan inte köra tisdagens hemmamatch mot Smederna efter söndagens krasch i polska ligan.
Indianernas danske stjärna står över matchen men hoppas fortfarande kunna köra VM-kvalet på torsdag.
– Jag har fortfarande ont i nacken och lite huvudvärk, säger han till Sporten på måndagskvällen.

Annons

Kenneth Bjerres nacke dagen efter smällen.

Det var precis i starten av det sjunde heatet av Unia Tarnóws bortamatch mot Polonia Pila i den polska andraligan på söndagen som Kenneth Bjerre blev påkörd bakifrån av polacken Tomasz Gapinski och gick i backen.

Bjerre körde in två poäng i omstarten av heatet och ytterligare en poäng i nästa heat, men valde sedan att bryta tävlingen på grund av att han kände sig groggy – och befarade en hjärnskakning. Trots det nominerades han i Indianernas preliminära laguppställning till tisdagens viktiga hemmamatch mot Smederna, men när dansken på måndagskvällen fortfarande hade ont i nacken valde han att lämna återbud.

"Ingen Bjerre, han är för blåslagen. Ont i nacken och huvudet", bekräftar Indianernas lagledare Peter Johansson i ett sms till Sporten.

LÄS MER (PLUS): Bjerre dagen efter kraschen: "Sms-stavningen var inte spot-on – då vet man att man slagit i huvudet ..."

Bjerre, som kommer att stanna hemma i England där han bor under tisdagen, själv berättar om läget:

– Jag har fortfarande ont i nacken och lite huvudvärk, och att vara uppskrapade i nacken är ju inte som att vara uppskrapad på ett arm eller en ben. Man vill inte chansa när det är nacke och huvud.

Beskedet innebär att Indianerna, som redan har sin backupförare Nicolai Klindt på skadelistan, inte har något annat alternativ än att köra riders replacement för dansken. Det innebär att de sex andra förarna får dela på Bjerres fyra heat. Eftersom Bjerre har näst högst snitt i laget kan samtliga förare ersätta honom, men maximalt vid ett tillfälle per förare. Piotr Protasiewicz, Adrian Miedzinski, Bjarne Pedersen och nyblivne GP-trean Vaclav Milik lär därmed ta varsitt av de fyra heat – heat tre, sex, åtta och tolv – som Bjerre skulle ha kört mot Smederna.

LÄS MER (PLUS): Vägrar se Indianerna som favoriter hemma mot jumbon: "Nej, nej, vi är underdogs i varje match"

Bjerre har gjort en stark säsongsstart i både engelska, danska och svenska ligan, polska andraligan samt i individuella tävlingar, och hoppas fortfarande hinna tillbaka till torsdagens semifinalkval till nästa års VM-serie, hans kanske viktigaste tävling hittills den här säsongen.

LÄS MER (PLUS): Tillbaka på topp efter tunga åren: "Lärt mig vad som är viktigt – och vad jag kan blockera"

Laguppställningarna

Indianerna: 1) Adrian Miedzinski, 2) Bjarne Pedersen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Kenneth Bjerre (riders replacement), 5) Vaclav Milik, 6) Victor Palovaara, 7) Ludvig Lindgren.

Smederna: 1) Michael Jepsen Jensen, 2) Pawel Przedpelski, 3) Matej Zagar, 4) Pontus Aspgren, 5) Grigorij Laguta, 6) Mikkel Michelsen, 7) Linus Eklöf.

LÄS MER (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Annons