Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockat Masarna frånåkta på hemmabanan

Masarna jagade ett gynnsamt utgångsläge i den första semifinalen hemma mot Eskilstuna Smederna.
Det slutade med en svidande förlust 38–52.
Nu står Masarna inför en den svåra utmaningen att vända på steken i Eskilstuna på onsdagen.

Annons

Inför den första semifinalen snackades det mest om hur många poängs överläge Masarna skulle skaffa sig inför bortamatchen.

Men hemmalaget vara aldrig riktigt nära.

Smederna, anförda av lördagens GP-segrare Matej Zagar, var snabbare, bättre och modigare.

LIVE-tv för Plus-kunder: Analyser och kommentarer efter första semifinalen mellan Masarna och Eskilstuna Smederna.

En tät start i  kvällens första reservheat.

De flesta förväntade sig en rykande start av hemmalaget. Och så blev det också. Åtminstone i det första heatet, där visserligen Tai Woffinden var sist i starten men först redan efter ett varv, en position som han sedan behöll in i mål. På det sista varvet stod dessutom Linus Sundström för en elegant omkörning av Andzejs Lebedevs och såg till så att Masarna öppnade matchen med en femetta.

För Plus-kunder: Efter hemmafiaskot – så laddar Masarna inför returen : "Vi ska åka gokart"

Smederna replikerade med en 4-2:a i det efterföljande reservheatet, där Eskilstunalagets Avestagrabb, Pontus Aspgren, var först över mållinjen.

Aspgren var sedan med och såg till så att Smederna gick upp i ledningen efter det fjärde heatet när han körde in en femetta med Matej Zagar mot hemmaduon Antonio Lindbäck och Kim Nilsson.

Masarna har hamnat i en tung uppförsbacke.

Efter ytterligare två heat med poängövervikt (1–5 och 2–4) för gästerna och ett oavgjort heat hamnade Masarna, något oväntat, i ett läge där man tilläts toppa (underläge med åtta poäng). Lagledarna Stefan Bäckström och Andreas Sundin tog också den möjligheten och ersatte Artur Czaja med Tai Woffinden i det åttonde heatet. Woffinden och Przemyslaw Pawlicki fixade en 4-2:a till Masarna. Därefter följde två oavgjorda heat och Smederna gick därmed till paus i ledning med 33–27.

LÄS ÄVEN: Bottenbetyg på Masarna efter chockförlusten: "Kom in toksnett i matchen"

Även efter paus var 3-3 ett gångbart resultat. Efter två sådana avgjorde Smederna genom att ta en femetta i det 13:e heatet och sedan följa upp med en 4-2:a.

I kvällens sista heat såg Masarna ut att gå mot en femetta. Men Tai Woffinden fick ett res på cykeln och gick omkull. Heatet stoppades, men Woffinden uteslöts i omstarten.

En femetta för Masarna hade betytt slutresultatet 41–49. Nu blev det i stället 38–52.

I onsdagens match ställer Masarna upp med samma lag medan Smederna, som körde riders replacement för Andrej Karpov kallar in Grzegorz Walazek.

Antonio Lindbäck och Masarna är illa ute i semifinalen mot Smederna.

För Plus-kunder: Bildextra och matchen heat för heat.

Masarna-Eskilstuna Smederna 38–52

Poäng: Tai Woffinden 13, Przemyslaw Pawlicki 9, Kim Nilsson 9, Antonio Lindbäck 4+1, Linus Sundström 2+1, Joel Andersson 1+1, Artur Czaja 0,

Smederna: Matej Zagar 17, Pontus Aspgren 10, Mikkel Michelsen 8+4, Andzejs Lebedevs 7, Michael Jepsen Jensen 6, Linus Eklöf 4+1.

Publik: 4595.

Annons