Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dystra beskedet om Hancock

I förra veckan hoppade Greg Hancocks ena axel ur led efter ett fall hemma i trappan. Nu har en magnetröntgen gjorts som visar att operation är nödvändigt – och i värsta fall är säsongen över för amerikanen.

Annons

Risken finns att vi har sett det sista av Greg Hancock på en speedwaybana i år.

Det var när Hancock försökte dämpa fallet som det gick snett. Axeln hoppade ur led men han lyckades få tillbaka den på plats av egen maskin. På träningen inför GP-tävlingen i Cardiff förra helgen fortsatte axeln att spöka. När det väl var dags att ställa upp på startlinjen i Cardiff fick Hancock avbryta direkt i det första heatet när axeln hoppade ur en gång till.

– Att det hände igen flera gånger gjorde att skadan i axeln förvärrades, säger Hancock i en intervju med Corren.

För Pluskunder: Greg Hancock nollad i Cardiff – fick kasta in handduken direkt

När NT pratade med Hancock efter GP-tävlingen förra helgen väntade han på att få göra en magnetröntgen. En sådan har nu gjorts och visar på att en operation är helt nödvändig.

– Axeln är inte så bra och jag behöver opereras. Men jag ska ta det lugnt och se hur det går nästa vecka, säger den före detta Rospiggen i ett SMS till NT-sporten.

Det som kan rädda Hancocks säsong är hur tidigt han kan få opereras. Han har inte fått någon tid än och får han ingen i Sverige kan han åka över till Kalifornien och låta sig opereras där.

– Jag har kontakt med flera läkare men han jag har använt mig av tidigare i Sverige är på semester och kan inte hjälpa mig förrän i slutet av augusti. Han försöker i stället kolla med olika kollegor om jag kan få hjälp tidigare, säger Hancock till Corren.

Rehabtiden för Hancocks skada brukar ligga på sex-åtta veckor men det kan både ta längre och kortare tid än så. Han har förhoppningar om att kunna köra i år men är även inställd på att säsongen kan vara över.

– Jag vill väldigt gärna komma tillbaka innan säsongen är över och åtminstone köra någon eller några tävlingar till för att ha något att jobba utifrån över vintern till nästa säsong. Jag förstår givetvis att det kan vara över redan nu, men vill inte se det så än, säger han till Corren.

Annons