Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter dopningsavslöjandet – speedwaystjärnan stängs av i Sverige: "Ställer oss bakom det polska förbundet"

I fredags avslöjades det att den ryske speedwayföraren Grigorij Laguta har testat positivt i ett dopningstest. Nu meddelar svenska förbundet att han stängs av i Sverige i väntan på polska förbundets utredning. Det skriver Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

I fredags kunde SVT Sport avslöja att den ryske speedwayföraren Grigorij Laguta, som tävlar för Smederna i Sverige, testat positivt i ett dopingtest i Polen i mitten av juni.

Det var då fråga om avstängning, och det polska förbundet meddelade att han stängdes av i Polen i väntan på att utredningen skulle genomföras.

Läs också: Laguta misstänkt för dopning – testat positivt i test: "Just nu är han avstängd i väntan på en utredning"

Nu bekräftar Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet i ett pressmeddelande att Laguta stängs av även i Sverige.

För Plus-kunder: Indianerna väntar på besked efter dopningsskandalen: "Är inte tillräckligt insatt"

– Doping är tack och lov sällsynt i vår sport, men det är därför desto viktigare för oss att reagera och agera då det händer. Även om den ryska föraren ifråga ännu inte är fälld, så ligger det definitivt i sportens och det svenska förbundets intresse att vi ställer oss bakom det polska förbundets utredning och den internationella juryns beslut. Vi visar förhoppningsvis för alla att doping aldrig kommer att accepteras inom svensk motorcykelsport, säger Håkan Leeman, styreleseordförande i Svemo i pressmeddelandet.

Beslutet innebär alltså att Laguta inte är tillgänglig för Smederna förrän tidigast utredningen är klar, om inte en fällande dom kommer.

Annons