Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta ekonomiska bekymmer för Elit Vetlanda – kan tvingas dra sig ur elitserien

Elit Vetlandas ekonomi är dåligt.
Nu kan klubben tvingas dra sig ur högsta serien om det vill sig illa.
– Vi vill inte hamna i ett läge där vi inte kan betala våra förare och leverantörer, säger föreningens ordförande Leif Hedberg till Vetlanda-Posten.

Annons

Inför årets säsong meddelade Elit Vetlanda att de tvingades sänka förarbudgeten rejält på grund av ansträngd ekonomi.

Trots det kunde laget placera sig överst i tabellen under grundserien och nu väntar semifinal mot Rospiggarna till veckan.

Då meddelar klubben att det fortsatt är kämpigt ekonomiskt.

Så pass bekymmersamt att klubben kan tvingas dra sig ur högsta serien, om allt vill sig illa.

– Kanske inte just på grund av det här, men om alla utgifter och inkomster går emot oss så har vi resonerat om att det kan bli så. Vi vill inte hamna i ett läge där vi inte kan betala våra förare och leverantörer. Då trycker vi i så fall på den röda knappen innan det händer och om vi behöver göra det till det yttersta så kommer vi att kliva ner i allsvenskan och köra där istället, säger föreningens ordförande Leif Hedberg till Vetlanda-Posten.

Föreningen har på grund av den ansträngda ekonomin ansökt om utökat kommunalt förenings- och anläggningsbidrag på 200 000 kronor.

De kommer dessutom att minska förarbudgeten än mer till nästa säsong.

– Vi har tittat på motsvarande kommuner där det körs speedway och där går kommunen in med större summor. Vi tycker att vi är ett så pass stort varumärke för kommunen att vi är värda det som förening, säger Hedberg.

Annons