Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Lindgren vann karriärens andra GP-tävling – uppe i ensam VM-ledning: "Sprutar adrenalin"

Fredrik Lindgren vann Polens GP-tävling i speedway – hans andra i karriären.
Nu är Örebroföraren uppe i ensam VM-ledning.
– Det är inte så dåligt, va? Det känns fantastiskt bra, säger Lindgren till TV10.

Annons

Fredrik Lindgren

Fredrik Lindgren, 31, är speedwayvärldens hetaste förare just nu.

Efter andraplatsen i GP-premiären i Slovenien för två veckor sedan slog han på lördagskvällen till med seger i Polens GP i Warszawa. Hans andra i hela den långa karriären, sånär som på två veckor fem år sedan den första, på Ullevi 2012.

– Det bara sprutar adrenalin just nu. Det är så himla coolt att åka i den här arenan (Polens nationalarena i speedway), inför den här publiken (54 000 åskådare), och köra så här bra. Jag har tränat så hårt i vinter och har så många fantastiska människor som stöttar mig, sa en märkbart rörd Fredrik Lindgren i segerintervjun på TV10.

Segern gör att Lindgren, som kom till deltävlingen i delad VM-ledning, nu ensam toppar VM-tabellen fem poäng före australiern Jason Doyle och sex före slovaken Martin Vaculik när två av tolv deltävlingar är avverkade.

– Det är inte så dåligt, va? Det känns fantastiskt bra, säger Lindgren, vars bästa slutplacering i VM-serien i karriären är en tiondeplats, till TV10 och tillägger:

– Så här långt har det här varit ett fantastiskt år. Jag har kört bra överallt, i ligorna i Sverige, England, Polen och här i GP-serien.

Örebroföraren, som i år tävlar för Dackarna i svenska elitserien, inledde kvällen strålande med två segrar och en andraplats på sina tre första heat, och tog sig enkelt till semifinal trots två tredjeplatser i de avslutande heaten i grundomgången.

Lindgren flög sedan till ledning i starten av sin semifinal, men när Bartosz Zmarzlik och Martin Vaculik, som kom iväg klart sist, gick ihop i första sväng stoppades heatet och det blev omstart för alla förare – trots att varken Zmarzlik eller Vaculik gick omkull. Inga problem för svensken, som upprepade proceduren i semifinalen och flög ifrån till ledning och enkel seger i ett heat bjöd en dramatisk kamp om andraplatsen, en halv raksträcka bakom Lindgren.

I finalen blev motståndet tuffare, men till slut lyckades Lindgren ta sig förbi Maciej Janowski, och trots att polacken attackerade långt in i sista kurvan höll Lindgren undan till seger.

Sveriges andra GP-stjärna, Masarnas Antonio Lindbäck som hade en så vråltung premiär för två veckor sedan och då bara körde in två poäng på fem heat, skrapade ihop sex den här gången och hade chansen att nå semifinal ända in i sitt sista heat – men där slutade han sist och fick nöja sig med en tiondeplats i VM-deltävling som gör att han nu ligger delat sist med Nicki Pedersen av de 15 ordinarie förarna i VM-sammandraget.

Resultat och VM-ställning

Resultat, Polens GP, final: 1) Fredrik Lindgren, Sverige (16 poäng), 2) Maciej Janowski, Polen (16), 3) Jason Doyle, Australien (15), 4) Martin Vaculik (Slovenien) 10.

VM-ställningen efter två av tolv VM-deltävlingar: 1) Lindgren 32 poäng, 2) Doyle 27, 3) Vaculik 26, 4) Janowski, Patryk Dudek, Polen, båda 22.

Annons