Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greg Hancock ska hjälpa fram Indianernas stjärna till GP-serien: "Han var fantastisk"

Fyrfaldige världsmästaren Greg Hancock har startat ett privat team för att hjälpa fram förare.
Nu ansluter Indianernas stjärna Vaclav Milik.
– Han visade förra året vad han är kapabel till. Vi kommer att finnas vid hans sida och han blir en viktig del av vårat team, säger Hancock.

Annons
Greg Hancock, till höger, ska hjälpa Indianernas stjärna Vaclav Milik. Bild: TT Nyhetsbyrån.

Likt Chris Holder väljer alltså Milik att ansluta till det nystartade Hancock Haj Grand Prix-teamet (HHGP). Den 24-årige stjärnan från Pardubice har etablerat sig som en av Tjeckiens allra främsta speedwayförare.

– När jag var skadad i fjol hade jag tid att titta närmare på flera av killarna och Vaclav var en av de som jag var mest imponerad av. Han var fantastisk i alla GP-tävlingar han ställde upp i, säger teamets chefsmekaniker Rafal Haj till speedwaygp.com.

Greg Hancock:

– Rafal har jobbat med honom en hel del de senaste säsongerna och gillat vad han sett. Vaclav jobbar stenhårt och vill utvecklas. Man kan se på hans resultat vilka kliv han har tagit. Han verkar bli bättre för varje år och hade otur som bara blev andrareserv inför GP-serien nästa år.

Milik själv hoppas att utvecklas ännu mera med stöttning av Hancock och kompani.

– Jag är riktigt glad att få tillhöra HHGP, det kommer att bli grymt coolt. Jag känner Rafal väl och ser fram emot att jobba med honom igen. Men jag har fortfarande mycket att lära så det blir en bra erfarenhet att få köra med Greg och lära mer av honom, säger tjecken till speedwaygp.com.

LÄS OCKSÅ

► (+) Engman ny ordförande i Indianerna – efter omröstning: "Det känns spännande"

Klart: Smederna arrangerar SM i speedway

► (+) Antonio Lindbäcks bolag har gått i konkurs – var på obestånd

Annons