Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna säkrade kontraktet efter superrysare

Indianerna kör i elitserien även 2018!
Detta efter en smått heroisk insats i den sista omgången när redan klara seriesegraren Elit Vetlanda besegrades med 49-41.
Stor matchhjälte: Danske debutanten Anders Thomsen.

Annons

Nyförvärvet Anders Thomsen kramas om efter matchen.

[+] Se Veronika Ljung-Nielsens alla bilder från den dramatiska matchen. [+]

[+] Läs den dramatiska matchrapporten [+]

Indianerna behövde vinna över Elit Vetlanda, samtidigt som Piraterna förlorade borta mot Dackarna, för att Kumlaklubben skulle lämna sistaplatsen och säkra kontraktet.

Exakt vad som skedde.

Ett skadedrabbat Piraterna var chanslöst i Målilla och föll med stora siffror, 59-31.

Indianerna tvingades köra riders replacement för tjeckiske stjärnan Vaclav Milik som åkte på en hjärnskakning i en krasch i polska ligan i helgen. Men det stoppade inte hemmalaget som fick en drömstart med två 5-1-segrar på de tre första heaten vilket tog Indianerna till en tidig sexpoängsledning, 12-6.

Viktor Palovaara och Ludvig Lindgren tog en dubbelseger i det första reservheatet och Piotr Protasiewicz och Bjarne Pedersen följde upp med att ta skalpen av Tomas Jonasson och Jaroslaw Hampel i tävlingens tredje heat.

Sedan var der dags för nyförvärvet Anders Thomsen att presentera sig för hemmapubliken. 2015 års JVM-tvåa fick sämsta tänkbara uppladdning på träningen vid lunchtid då han körde sina första varv någonsin i Sannahed. Thomsen sprängde sin bästa motor efter ett halvt varv och kom inte ens fram till starten med andramotorn innan den också gav upp.

Ändå bjöd den unge dansken på superspeedway.

Som när han krigade sig förbi Tomas Jonasson på sista varvet och vann det femte heatet. Eller när han rundade hela fältet från ytterbanan och vann det sjunde heatet.

I pausen efter tio heat ledde Indianerna med tio poäng, 35-25, efter att Thomson bidragit med elva av tolv möjliga poäng.

Samtidigt ledde Dackarna över Piraterna med 39-21.

Redan då anade hemmapubliken vartåt det lutade.

Men det skulle bli en rysare.

Viktor Palovaara fick stopp i ledning i det elfte heatet, 5-1 förvandlades till 2-4, och Vetlanda fick upp vittringen.

Tiopoängsledningen krympte till fyra poäng och allt skulle avgöras i det sista heatet. Där tog Piotr Protasiewicz och Anders Thomsen en femetta och säkrade segern med 49-41 efter en superrysare.

Många glädjetårar föll runt ovalen - Indianerna kör i elitserien även 2018!

Poäng, Indianerna: Anders Thomsen 13, Piotr Protasiewicz 13, Kenneth Bjerre 8, Ludvig Lindgren 7, Viktor Palovaara 6, Bjarne Pedersen 2.

Publik: 2043.

En ny publikfavorit i föddes i Sannahed. Unge dansken Anders Thomsen var den store matchhjälten när Indianerna  säkrade elitseriekontraktet.
Annons