Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jason Doyle klar för ännu ett år i Rospiggarna – Teurnberg: "Otroligt viktig för oss"

Mitt under pågående slutspel har Jason Doyle skrivit på för ytterligare en säsong i Rospiggarna. Lagledaren Mikael Teurnberg är givetvis nöjd.
– Han är en poängmaskin som är väldigt enkel att jobba med, säger han. Han är vår nummer ett, vår stora stjärna.

Annons

Jason Doyle, blivande världsmästare(?), är klar för sin tredje säsong i Rospiggarna från Hallstavik.

Australiern Jason Doyle är alltså klar för ännu en säsong, den tredje, i Rospiggarna från Hallstavik. VM-ledaren och lagledaren Mikael Teurnberg tog i hand om det för några veckor sedan, och nu är kontraktet påskrivet.

– Riktigt skönt och otroligt viktigt för oss, säger Teurnberg. Jason har varit en stor succé under sina första två år i klubben. Jag kollade och han har inte i en enda match under två säsonger tagit mindre än nio poäng. Det är otroligt bra.

LÄS ÄVEN: Zmarzlik snuvade Doyle på segern i snittligan

32-åringen, som är bosatt i England, kom i år i elitseriens grundserie tvåa i poängligan bakom Vetlandas Bartosz Zmarzlik. Han missade två matcher på grund av frakturer i foten och kör fortfarande med sviter av det. Kryckorna finns fortfarande i närheten i depån under matcherna.

LÄS ÄVEN: Doyle skadad i ligamatch i Polen - flera frakturer i foten

– Han är en riktig tuffing, säger Teurnberg. Han är också väldigt lätt att jobba med, både han själv och hans team. Han är en otrolig vinnarskalle som när matchen väl startar kliver in i en bubbla där han vill vara ifred.

– Och jag låter honom vara det. Innan matcherna har vi så klart snack om förutsättningar och om vad som gäller, men under matcherna behöver jag inte snacka så mycket med honom. Han är så proffesionell.

LÄS ÄVEN: Doyle upp i VM-ledning - trots tre brutna ben i foten

I skrivande stund leder Jason Doyle, med fyra deltävlingar kvar, VM-serien (GP) med sina 97 poäng, tre före polacken Maciej Janowski.

– Vi har kanske gjort klart med den blivande världsmästaren, säger Tuernberg belåtet.

LÄS ÄVEN: Senaste GP-tävlingen - Doyle på pallen igen

Annons