Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson till sjukhus efter otäck krasch – "Hade ont i nacken och svårt att andas"

Andreas Jonsson och lagkamraten Max Fricke kraschade våldsamt i det tolfte heatet av semifinalen i Vetlanda. Fricke och Jonsson körde ihop i startkurvan och Rospiggsförarna slog våldsamt i backen och luftstaket. Värst gick det för Jonsson som fördes till sjukhus.

Annons

Publiken höll andan när Andreas Jonsson och Max Fricke kraschade. Smällen var våldsam och otäcka scener utspelade sig. Max Fricke var relativt snabbt uppe på benen och kunde, med en blödande vänsterhand gå tillbaka till depån.

Andreas Jonsson, däremot, låg länge helt orörlig på banan och blev omhändertagen av ambulanspersonal. Efter vad som kändes som en evighet kunde han dock själv resa sig och ta plats i ambulansen.

LÄS ÄVEN: Rospiggarna chanslöst i semifinal 2

– Han klagade över smärtor i nacken, men värst var det med andningen. Han hade fått en smäll över halsen och hade därför mycket svårt att andas, sa lagledaren Mikael Teurnberg.

Jonsson fördes till sjukhus för kontroll, men hade sedan själv kunnat meddela sin sambo om läget via telefon från sjukhuset.

Efter matchen gav sig Teurnberg till sjukhuset för att kolla läget med sin lagkamrat.

– Vi får höras mer när jag varit där, sa Teurnberg innan han gav sig i väg.

Efter att ha fått lämna sjukhuset vid midnatt kunde Jonsson själv berätta att han känner sig okej.

– Jag fick styret rakt över halsen, så jag hade jättesvårt att andas. Jag hann uppfatta att jag krokade ihop med Max Fricke, sen blev det en rodeo.

När Jonsson väl är hemma ska han uppsöka en halsläkare som ska få titta på halsen. Jonsson har redan kört med stora smärtor en längre tid efter en skada på ett nyckelben, men det verkar inte ha påverkats av den här kraschen.

– Nej, där känner jag det precis som vanligt. Jag fick en liten smäll i nacken också, men det är halsen som är det stora problemet.

Jonsson har enligt schemat några tävlingar kvar på säsongen.

– Men jag får se hur det blir med det. Först och främst ska jag ta mig till läkaren och efter det får jag ta ett beslut, säger han.

Andreas Jonsson har redan tidigare berättat för NT att så fort säsongen är över ska han lägga sig på operationsbordet för att fixa sin axelskada.

LÄS ÄVEN: Andreas Jonssons planer inför slutspelet: "Hoppas ha ont länge till"

Matchen förlorade Rospiggarna med 30–60 och därmed har Hallstavikslaget kört klart för säsongen. För Vetlanda väntar två SM-finalmöten med Smederna på tisdag och onsdag kommande vecka.

Annons