Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäskadan stoppar Fredrik Lindgren: "Kommer inte köra på tisdag"

Knäskadan stoppade inte Fredrik Lindgren från att köra Lettlands Grand Prix under lördagen.
Nu ställer han däremot in sitt deltagande i de kommande tävlingarna – däribland tisdagens elitserieomgång.
– Jag kommer inte att köra på varken söndag, måndag eller tisdag, säger han till SVT Sport.

Annons

Winner Fredrik Lindgren of Sweden, right, races to win the final race with second placer Maciej Janowski of Poland during the final race of Lotto Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland at PGE National Stadium in Warsaw, Poland, Saturday, May 13, 2017. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Starten på årets VM-serie för Fredrik Lindgren hade varit bra fram till lördagens tävling i Lettland. Efter finalframträdanden i de två första tävlingarna blev det bara fem inkörda poäng för Lindgren och var aldrig nära en semifinal.

Lindgren kom till Lettlands Grand Prix med kännigar av den knäskada han ådrog sig under en tävling i England i förra veckan, som gjorde att han inte körde i tisdagens elitserietävlingar.

Nu berättar Lindgren att skadan hämmade honom under heaten i Lettland.

– Jag hade ont. Jag kämpade med min skada i kväll, och den påverkar mig, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det är också psykiskt påfestande när man inte känner att man är hundra procent fysiskt. Men fem poäng är bättre än noll poäng, säger Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Knäskadan gör nu också att Lindgren inte kommer köra i tisdagens elitserieomgång där Dackarna gästar Smederna.

– Jag kommer inte att köra på varken söndag, måndag eller tisdag. Skadan kommer bli bättre snart, men jag behöver mera tid för att den ska läka, säger Lindgren till SVT Sport.

Annons