Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laguta misstänkt för dopning – testat positivt i test: "Just nu är han avstängd i väntan på en utredning"

Den ryske speedwayföraren Grigorij Laguta, som till vardags tävlar för Smederna, har åkt fast för doping. – Han har testats positivt för meldonium, säger polska antidopningsbyråns ordförande Michal Rynkowski till SVT Sport.

Annons

Under fredagen slog bomben ned i speedwayvärlden. 33-årige Laguta har testat positivt för doping i samband med en tävling i Polen, och det är substansen meldonium som har funnits i ryssens kropp. Detta enligt SVT Sport.

Testet ska ha tagits inför en polsk ligamatch den 11:e juni, och nu visar det sig att testet var positivt.

– Han har testats positivt för meldonium och är just nu är han avstängd i väntan på en utredning. Hittills har bara A-provet analyserats och han har ju möjlighet att överklaga. Gör han det så kommer även B-provet att granskas, säger polska antidopningsbyråns ordförande Michal Rynkowski till SVT Sport.

Rynkowski berättar också att det hittills i år har gjorts 18 tester, och att detta är det första och enda hittills som har varit positivt.

Även den svenska förbundsorföranden Håkan Leeman säger att han tar avstånd från dopingen.

– Stängs han av för dopning i Polen så ser inte jag ingen möjlighet att han kan köra här, säger Håkan Leeman till SVT Sport.

Jerker Eriksson, lagledare i Smederna, fick läsa om dopingen via medier.

– Jag har inte hunnit prata med honom än så därför är det svårt att kommentera det här. Vi måste ta reda om det här stämmer, säger Jerker Eriksson till SVT Sport.

Laguta har tillhört Smederna sedan 2013, och förutom den svenska klubben representerar han ROW Rybnik i polska ligan och Vostok Vladivostok i Ryssland.

Annons