Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lojale Andreas Westlund klar för fortsättning i Rospiggarna

Rospiggarna har gjort klart med ännu en förare med snittet 0,5. Det är Andreas Westlund som fortsätter ännu ett år i klubben.
– En otoligt lojal kille som alltid ställer upp, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons

Andreas Westlund är klar för ännu en säsong i Rospiggarna, som en av förarna med 0,500 i snitt.

När Robert Lambert skrev på för Roispiggarna i förra veckan blev han siste man in i den åtta man starka truppen av förare med ett snitt över 0,500. Enligt reglerna får trupperna bara innehålla det antalet.

Men antalet förare med snittet 0,500 är obegränsat. sedan tidigare hade Rospiggarna en sådan förare i finske Tero Aarnio. Nu är ännu en klar, Gävlekillen Andreas Westlund.

27-årige Westlund tillhör eliten i svensk isracing, men har, enligt Teurnberg, sagt att han ska satsa lite mer på speedway kommande säsong jämfört med vad han gjort de senaste.

– Han är völdigt lojal och ställer alltid upp till hundra procent och ofta på kort varsel, som när han i år helt oförberedd kastades in i bortamötet mot Masarna på grund av vårt dåvarande skadeläge.

– Han har kört bra i division 1 och säger sig tycka att speedway är roligt igen och ska därför satsa lite hårdare nästa säsong.

Teurnberg kommer att fylla på med ytterligare några 0,5-snittare.

– Ja, ett par till blir det. Bland andra pratar jag med och hoppas på Freddie Eriksson, som kom in och gjorde några matcher i årets serie och slutspel.

Rospiggarnas trupp 2018 (förare med högre snitt än 0,500): Jason Doyle (2,276 i ingångssnitt 2018), Andreas Jonsson (1,642), Robert Lambert (1,565, ny från Masarna), Max Fricke (1,439), Jacob Thorssell (1,362), Sam Masters (1,313, ny från Lejonen), Gleb Chugunov (1,250, ny, inte kört i Sverige tidigare), Kenneth Hansen (0,550, ny Vargarna).

Förare med 0,500 i snitt (obegränsat antal tillåtet: Tero Aarnio, Andreas Westlund.

Annons