Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna krossade Smederna – Pawlicki skadad

Det blev en lång kväll på Brovallen för rekordpubliken som tagit sig dit för att se matchen mellan Masarna och Smederna.
Avestaborna blev nöjda till slut då hemmalaget vann säkert med siffrorna 54 – 36.
Segern lämnade dock en klump i magen för fansen då Przemyslaw Pawlicki kraschade hårt och läget i skrivande stund är oklart med Masföraren.

Annons

Det var svårt att avgöra om det var röken från grillarna eller dammet från den torra arenan som orsakade en dimma över Brovallen under tisdagen. Oavsett vad så var vädret perfekt för att Avestaborna skulle lämna sina stugor och gå till motorstadion och bevittna Masarna ta emot Smederna från Eskilstuna.

Efter lite vattnande kunde matchen komma igång och hemmalaget fick snabbt ett försprång efter ett par femettor, Kim Nilssons frånvaro till trots. Nilsson hade nämligen kraschat hårt i England under måndagskvällen och skadat sig så pass att han inte kunde medverka i matchen mot Smederna. Eftersom man inte hann flyga in Robert Lambert med så kort varsel fick Masarna förlita sig på riders replacement.

En som ersatte Kim Nilsson i frånvarande Nilssons första heat var Joel Andersson och han knep en trepoängare. Det bör nämnas att det inte var Joels enda trea. Han inledde nämligen kvällen med att vinna sina tre första heat. Inte illa för en förare med ett snitt på 1,000.

Allt flöt sannerligen på för hemmalaget och det höll i sig tills det var dags för nionde heatet. Då krokade Przemyslaw Pawlicki ihop med Smedernas Matej Zagar i första kurvan. De båda kraschade rejält in i södra luftkuddarna och blev liggande ett tag.

Som tur var kunde båda ta sig därifrån för egen maskin även om Pawlicki senare fick åka iväg med ambulans. Läget med Pawlicki är därför oklart.

Efter det långa avbrottet fortsatte matchen utan Pawlicki i hemmalaget. Smederna knappade in på Masarna något under de sista heaten men kvällen slutade ändå med hemmaseger.

Masarna – Smederna

54– 36

Publik: 4001

Przemyslaw Pawlicki kraschade i åttonde heatet och åkte ambulans till lasarettet.

Annons