Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Masarna mot Dackarna – "Woffi" fick avgöra superrysaren i sista heatet

Det blev en rafflande historia när Masarna gästade Dackarna. Inför sista heatet jagande de gästande Masarna febrilt efter poäng – och var tvungna att vinna med minst 4–2 för att undvikla förlust. Då avslutade två åkare mycket starkt och inkasserade med det en synnerligen välförtjänt poäng.

Annons

LÄS ÄVEN: Så var superrysaren mellan Dackarna och Masarna: heat för heat!

Woffinden och Lindbäck fixade ett

Det spåddes bli ett riktigt toppmöte mellan Dackarna och Masarna, där "bortöver" i Målilla, när de möttes under tisdagskvällen. Dackarna hade inför mötet mot Masarna en vinst att hämta igen efter att de senast förlorat hemma mot Lejonen, med 44–46. Masarna bars förmodligen fram av en bättre känsla – efter att man fått en drömstart på hemmaplan där man lyckades slå Vetlanda med 49–41. Anförda av en stekhet Przemyslaw Pawlicki.

Och tisdagsmötet blev sannerligen en strid in på det berömda målsnöret.

Någon som saknades på grund av skada var Dackarnas åkare, den VM–ledande Fredrik Lindgren. Ett avbräck för hemmalaget och en öppning för gästerna från Avesta. För efter de tre första heatet var ställningen faktiskt oavgjord, något som skulle bli ett tema för många utav de kommande heaten.

LÄS ÄVEN: VM-ledaren saknas mot Masarna – på grund av knäskada: "Ska undersökas av läkare"

Inte förrän i heat sju fick Masarna kontakt, då man för första och enda gången gick upp i ledning. Men bara för en kort stund. Dackarna kom sedan igen och tog återigen poängledarpinnen efter elva körda heat. Därifrån höll hemmalaget kommandot men utan att dra ifrån överdrivet rent poängmässigt.

Inför sista heatet var dramatiken fullständig.

43–41 till favör för hemmalaget från Målilla. Något som krävde minst en "fyrtvåa" utav gästande Masarna. I nomineringsheatet valdes Antonio Lindbäck och Tai Woffinden till start, något som skulle visa sigt vara ett genidrag.

– Det gäller att höja sig inför de sista heatet nu. Vi måste vara med och ligga före helt enkelt, kommenterade Masarnas lagledare Stefan Bäckström inför heatet.

LÄS ÄVEN: Lindbäck letar efter formen: "Han hittar inte farten"

"Woffi" visade tidigt vilken speedwaykompetens han besitter då han direkt tog kommando över ledningen. Linbäck placerade sig i sin tur på en tredjeplats. Bägge masåkarna behöll sina placeringar och "räddade" därmed Masarna från att nollas i bortamötet. I och med att man ändå jagat under större delen av matchen tyckte lagkamraten Linus Sundström att resultatet nästan kändes som en vinst.

– Med tanke på hur matchen utvecklades efter paus så är det en vinst för oss och en förlust för dom. Jag tror bara vi får med oss typ 5 av 15 heatsegrar.

Przemyslaw Pawlicki var tyvärr inte lika het som förgående möte – totaltkörde han in 8 poäng.

MATCHFAKTA

Dackarna–Masarna

45–45

Poäng, Masarna: Przemyslaw Pawlicki 8, Tai Woffinden 13, Linus Sundström 5, Antonio Lindbäck 7, Joel Andersson 5, Kim Nilsson 3, Artur Czaja 4.

Poäng, Dackarna: Patryk Dudek 10, Kacper Golmoski 6, Maciej Janowski 8, Peter Ljung 8, Anders Thomsen 7, Joel Kling 6.

Publik: 2994.

Annons