Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus Aspgren skruvade bort sig efter bra start i den första SM-finalen

Det började bra för Pontus Aspgren i den första finalen mot Vetlanda. Inför hela 8 357 åskådare i Eskilstuna var det upplagt för finalfest. Men den kom av sig lite. Dels för Aspgren, som "skruvade" bort sig, dels för laget som föll med åtta poäng, 41–49.
– Varken jag eller laget var bra i kväll, sa Avestasonen.

Annons

Pontus Aspgren och hans team hade ingen lyckad kväll i den första SM-finalen.

Pontus Aspgren kom ut redan i matchens första heat. Där blev det två poäng då han hade Jaroslaw Hampel före sig och Szymon Wozniak bakom sig över mållinjen. Starkt, då han körde om snabbe Wozniak på innern i andra kurvan.

LÄS ÄVEN: Favoriten har guldläge - så gick det i finalen mellan Sm,ederna och Vetlanda

– Ja, det kändes bra i första heatet, men banan var inte riktigt som väntat, sa Aspgren. Den var bra, men vi behövde ändra lite på inställningarna inför fortsättningen. Tyvärr gick vi bort oss då och sedan hittade vi aldrig tillbaka.

I sitt andra heat blev den en poäng, den följdes av en nolla innan han ställdes över i det som skulle blivit hans fjärde heat för kvällen.

– Varken jag eller laget var bra. Det är synd att vi gör vår säsmta hemmamatch för året när det är final. Men samtidigt är de ett riktigt bra lag.

Vetlanda var stabilt och kändes egentligen aldrig hotat under kvällen. Gästerna var heller aldrig i underläge i matchen. Anförda av Bartosz Zmarzlik, som Sveriges förbundskapten Morgan Andersson sa är världens bästa ligaförare, vann till slut Vetlanda med åtta poäng.

En minst sagt bra marginal att ha med sig till returen i Vetlanda på onsdagskvällen.

Men Smederna har inte kastat in handduken, utan tänker naturligtvis göra allt laget kan för att vända på detta.

– Självklart ska vi ge allt, sa Aspgren. Det kommer att bli otroligt tufft där nere, men vi kan inte räknas ut.

Ni slog ju Masarna stort borta i semifinalen?

– Precis! Det här är speedway och allt kan hända, avslutade en i alla fall lite hoppfull Aspgren.

Smederna-Elit Vetlanda 41-49

Smederna: Michael Jepsen Jenssen 10, Leon Madsen 10, Matej Zagar 9, Andzejs Lebedevs 5, Linus Eklöf 3, Pontus Aspgren 3, Mikkel Michelsen 1.

Elit Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 14, Oliver Berntzon 9, Jaroslaw Hampel 9, Szymon Wozniak 7, Tobiasz Musielak 6, Tomas Jonasson 4.

Publik: 8 357

Annons