Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna krossade Vetlanda i hemmapremiären – avgjorde redan före paus

Det var inget snack om saken när Rospiggarna tog emot Vetlanda i hemmapremiären. Redan innan paus, efter tio heat, hade hemmalaget avgjort matchen. Segern skrevs till slut, efter en dramatisk avslutning, till 54–35.

Annons

Efter premiärvinsten i Gislaved förra veckan var det dags för Rospiggarna att köra säsongens första tävlingsmatch på HZ Bygg Arena. I riktig högsommarvärme tog man emot Vetlanda, som också de hade en vinst med sig från premiäromgången.

Rospiggarna, som kom till start med samma lag som mot Lejonen, inledde med att ta hem första heatet med 4–2 efter att nyförvärvet Robert Lambert tagit trepoängaren före Thomas H Jonasson och Jason Doyle.

Se live-sändningen i repris här:

I det efterföljande reservheatet fortsatte hemmalaget att dominera när Kenneth Hansen och Sam Masters enkelt körde hem kvällens första femetta. Även heat tre slutade 5–1 till Rospiggarna genom Jacob Thorssell och Andreas Jonsson.

I heat 4 kom gästernas första trepoängare när Bartosz Zmarzlik vann. Den totala poängen blev dock delad mellan lagen efter att Sam Masters, som var otroligt snabb i starten, och Max Fricke tagit andra- och tredjeplatsen.

En 17–7-ledning till Rospiggarna inför den första banprepareringspausen bäddade för en lika strålande kväll som vädret som Hallstavik bjöd på. Efter det korta avbrottet fortsatte Robert Lambert att imponera med en ny heatseger. Kenneth Hansens tredjeplats gjorde att Rospiggarna kunde dra ifrån ytterligare.

Jacob Thorssell och Andreas Jonsson stod för en av kvällens alla femettor för hemmalaget.

Andreas Jonsson och Jacob Thorssell ville inte vara sämre. En utomordentlig första kurva av Jonsson i heat sex bäddade för en ny femetta och i nästföljande heat körde Robert Lambert och Jason Doyle hem en ny fullpottare. Halvvägs in i matchen ledde Rospiggarna med 31–11.

I det nionde heatet var Rospiggarna på väg mot en ny femetta när gästernas Brady Kurtz gick omkull i första sväng och blev utesluten i omstarten. Max Fricke och Sam Masters var snabbast iväg även i den, men sedan stod Tomas H Jonasson för kvällens omkörning när han i utgången av den första kurvan åkte mellan de båda Rospiggarna och kunde ta hem den, för Vetlanda, så viktiga trepoängaren.

I heat tio plockade Jason Doyle och Kenneth Hansen fyra poäng mot Vetlandas två och då var matchen avgjord. Rospiggarna hade kört in ointagliga 42 poäng mot Vetlandas 18 och därmed säkrat segern redan före paus.

Robert Lambert stod för en ny stark insats och tog tre heatsegrar på sina tre första heat.

När matchen fortsatte efter paus plockade gästerna två raka trepoängare genom heatsegrar av Artem Laguta och Brady Kurtz, men Rospiggarna tog resten av poängen och kunde befästa sin ledning.

I det första nomineringsheatet ställde hemmalaget upp med Jacob Thorssell och Max Fricke, medan gästerna mönstrade Tomas H Jonasson och Artem Laguta, som hittills under matchen inte tagit en enda poäng. Heatet vanns av Jonasson före Thorssell med Laguta på tredjeplats, vilket gav Vetlandas första heatseger poängmässigt.

I det andra ställdes Andreas Jonsson och Robert Lambert mot Brady Kurtz och Bartosz Zmarzlik. Heatet bjöd på stor dramatik och hann knappt starta innan det stoppades av domaren. Andreas Jonsson gick in i tejpen och fastnade med hjälmen. Huvudet rycktes bakåt och Jonsson tog sig mot nacken medan han rullade mot depån.

Efter att domaren kollat igenom starten konstaterades att Rospiggarnas förare hade ställt sig på fel banor och därmed uteslöts båda. Matchen avslutades således med endast två Vetlandaförare på banan och kunde därmed putsa till siffrorna till 54–35.