Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarnas stora kväll – poängbäst när Swindon tog hem ligaguldet: "Går på moln"

Swindon hade kniven mot strupen inför finalreturen mot Wolverhampton. Men då klev Jason Doyle och Nick Morris återigen fram – och visade vägen när klubben vände till 90–89.
– Vi har jobbat otroligt hårt i år och jag går på moln just nu, säger Doyle till BT Sport.

Annons

Swindon förlorade första finalfajten i den engelska speedwayligan mot Wolverhampton med 47–43. Rospiggen Jason Doyle var poängbäst då, men det räckte inte för Swindon.

LÄS MER: Doyle poängbäst i brittiska ligafinalen – riders replacement för Thorssell

Inför finalreturen var därför både australiensaren och klubben piskade att vända på underläget – och det var precis vad de gjorde under onsdagskvällen.

Rospiggarnas Jason Doyle visade klassen när Swindon körde hem ligaguldet i England.

Doyle blev återigen poängbäst med 13+1 när Swindon vände till 90–89 tack vare 47–42 på Monmore Green – där ett rafflande drama utspelade sig i sista heatet när just Doyle och Nick Morris ordnade 3–3. En avslutning som innebar att Swindon drog det längsta strået och därmed tog hem det brittiska ligaguldet.

LÄS MER: (+) Efter skadan – Thorssell talar ut om operationen, comebacken och det nya kontraktet: "Ska ändå vara glad"

– Vi var underdogs inför kvällens fajt, men hade ingenting att förlora – precis som Wolverhampton inför första finalen. Och vi har hanterat kritiken som riktats mot oss under säsongen när vi inte har varit tillräckligt bra. Därför är den här segern för alla supportrar som har fortsatt att tro på oss. Vi har jobbat otroligt hårt i år och jag går på moln just nu, säger Doyle till BT Sport enligt speedwaygp.com.

Morris, som körde för Rospiggarna under sommaren och hösten, stod för 11+1 och blev därmed näst bäste förare i finalreturen, tillsammans med Wolverhamptons Sam Masters.

Finalhjälten Doyle passade sedan på att hylla klubben som hela tiden trott på honom – trots att hans säsongsinledning inte var den allra bästa.

– Därför är jag oerhört tacksam gentemot "Rosco" (Alun Rossiter, Swindons lagledare) och klubben för att de höll fast vid mig och resten av laget. Vi har gjort en fantastisk prestation sedan Tobiasz (Musielak) anslöt till laget och vi förtjänar det här, säger Doyle.

Titeln var Swindons första sedan 2012.

LÄS MER: Jacob Thorssell kraschade i England – kan behöva operation

Som bekant saknade Wolverhamtpon sina svenskar Jacob Thorssell och Fredrik Lindgren – som bägge skadade sig före finalen. Vicekaptenen Rory Schlein var väldigt ledsen efter förlusten – och extra besviken över att "Wolves" inte kunde leverera för sina skadade förares skull.

– Jag är ledsen för "Fred" och Jacobs skull. Vi är besvikna, men vi får försöka att komma igen när det är det dags för Knock Out Cup, säger han.

LÄS MER: Skadad Lindgren ska leda laget – från sjukhussängen

Annons