Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ställer Indianerna upp mot Lejonen – Milik saknas igen efter skadan: "Ville inte chansa"

Vaclav Milik är nära comeback.
Men Indianernas lagledare Peter Johansson chansar inte på tisdag. I stället för att plocka in sin skadade stjärna i laget ger han Nicolai Klindt fortsatt förtroende i matchen mot överraskande serieledaren Lejonen på tisdag.
– Jag vill inte chansa om det senare visar sig att han inte kan åka, säger Johansson.

Annons

Vaclav Milik missar ännu en match för Indianerna på grund av fotledsskadan.

Indianernas stjärna, den regerande EM-silvermedaljören Vaclav Milik, har fortfarande inte kört någon tävling sedan han ådrog sig en fotledsskada i en krasch i en match i tjeckiska ligan den 14 maj, och har inte kört för Indianerna sedan premiären borta mot Vetlanda. På söndagen avstod den 23-årige tjecken sin match för Sparta Wroclaw i polska ligan och skulle i stället ha testat att köra speedwaycykel på egen hand, men valde att avstå även det.

– Han avvaktade med träningen men sa att han inte trodde att det skulle vara några problem att åka trots att han har svårt att gå. Så han ville komma hit på tisdag. Men jag vill inte chansa om det senare visar sig att han inte kan åka, så vi fortsätter med Klindt en vecka till i stället, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

LÄS MER: Här är alla laguppställningarna i veckan elitserieomgång

Danske Nicloai Klindt har hoppat in i stället för Milik i de två senaste matcherna, och kört in tio poäng på åtta heat. Och nu får han alltså fortsatt förtroende i tisdagens hemmamatch mot Gislavedslaget Lejonen, som tippades i botten av elitserien men oväntat toppar tabellen efter tre raka segrar i säsongsinledningen.

Indianerna matchar samma sju förare som i segern mot Rospiggarna för två veckor sedan och förlusten mot Piraterna förra tisdagen, men gör en ändring i ordningen: Reglerna som säger att de två förarna med sämst snitt ska köra på reservplats gör nämligen att Victor Palovaara åker ned dit medan Bjarne Pedersen tar klivet upp på ordinarie plats.

Lagen till tisdagens match

Indianerna: 1) Piotr Protasiewicz, 2) Bjarne Pedersen, 3) Adrian Miedzinski, 4) Nicolai Klindt, 5) Kenneth Bjerre, 6) Victor Palovaara, 7) Ludvig Lindgren.

Lejonen: 1) Piotr Pawlicki, 2) Mathias Thörnblom, 3) Maksym Drabik, 4) Krystian Pieszezk, 5) Hans Andersen, 6) Magnus Karlsson, 7) Chris Holder.

Annons