Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över för Indianföraren: "Ett av de svåraste besluten som jag tagit"

Säsongen är över för Indianernas Nicolai Klindt.
– Det har varit ett av de svåraste besluten som jag tagit i min karriär, framhåller den 28-årige dansken.

Annons

Indianernas Nicolai Klint tvingas slänga in handduken för resten av säsongen.

Fyra omgångar återstår av elitserien i speedway men redan nu står det klart att årets nyförvärv Nicolai Klindt kör sina sista meter för Indianerna i år.

Det var den 4 juni, i en match för Krakow i den polska andraligan på bortaplan i lettiska Daugavpils, som Indianernas danske förare Nicloai Klindt blev våldsamt nedkörd av Sergej Logaczow. Klindt var i ledningen ut ur första sväng, ryske Logaczow klippte hans bakhjul och Klindt stöp med våldsam kraft med huvudet före rakt ned i banan.

Klindt slogs medvetslös och vaknade upp på sjukhus, fler timmar senare. En inledande röntgenundersökning visade att han klarat sig från ryggskador – men hjärnskakningen var mycket allvarlig och högerknäet helt söndertrasat: Korsbandet av, ledbandet nästan avslitet, menisken sönderslagen och brosket mot skenbenet skadat.

I torsdags i förra veckan beslutade Klindt, i samråd med promotorn Matt Ford, att avbryta sitt kontrakt med sin brittiska klubb Poole som istället plockade in en ersättare i truppen.

Ett par dagar senare ställde han ändå upp i årets andra EM-deltävling, i tyska Güstrow, där Klindt körde in fem poäng.

"Mitt knä var dock mycket svullet och ömt. Efter att ha träffat en specialist i måndags har jag bestämt mig för att definitivt dra mig ur alla kontrakt för resten av 2017 och operera knäet så att jag kan vara på mitt knä, så jag kan vara hundra procent återställd och redo för starten av nästa säsong", skriver Klindt på sin hemsida.

"Det har varit ett av de svåraste besluten som jag tagit i min karriär eftersom jag känner mig redo att köra i huvudet, men min kropp ärdet inte. Och min hälsa är viktigare än allt annat och det är inte bra för mig eller mina konkurrenter när jag känner att jag inte kan kontrollera cykeln när jag kör – som många av er har sett", fortsätter dansken.

LÄS MER: (+) Brändhs krönika: Tyvärr, Indianerna - det blir inget slutspel

För Indianernas del betyder det att polske Mariuasz Szczepaniak fortsätter som back up i Indianerna. Tidigare har Szczepaniak ersatt Adrian Miedzinski som gör comeback den här veckan och som är kallad till tisdagens möte med Lejonen i Gislaved

–Szepaniak kommer att jag att knyta upp som skadersättare för Klindt nu i fortsättningen så vi har fortfarande honom att tillgå i truppen, avslöjade Indianernas Peter Johansson i NA:s Facebook live-sändning inför mötet med Dackarna i tisdags.

Skadan betyder att Klindt stannade på tio heat i Indianerna och han tvingas därmed behålla sitt höga ingångssnitt som han tog med sig från Elit Vetlanda inför den här säsongen. För att få räkna om snittet hade dansken behövt köra två heat till.

Annons