Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över för Masarna – nådde inte hela vägen trots uppryckning

Uppförsbacken blev för stor.
Masarna segrade visserligen i returen mot Smederna med 48–42 , men totalt vann Eskilstunalaget semifinalen med 94–86.
Därmed är säsongen över för Masarna.

Annons

LÄS ÄVEN: Sportens betyg på Masarna efter bortamatchen mot Smederna: "Tre heatsegrar är starkt"

Masarna gjorde ett tappert försök, men räckte inte hela vägen till final.

Efter tisdagens smäll på hemmabanan hade Masarna ett blytungt läge inför returen i Eskilstuna. Visst hopp fanns ändå att vända på det 14 poäng stora underläget.

Och visst blev det spännande...

Masarna stod för en rejäl uppryckning och bjöd de 5197 åskådarna på både spänning och dramatik.

Se även: Live-tv: Så var Smederna–Masarna – analyser och kommentarer efter andra semifinalen

Masarna kom till start med samma lag som i tisdags medan Smederna hade kallat in Grzegorz Walasek i stället för att köra riders replacement för Andrej Karpov.

Masarna inledde precis som i första matchen, det vill säga med heatseger. Przemyslaw Pawlicki tog trean medan Artur Czaja körde till sig enpoängaren.

LÄS ÄVEN: Krönika efter Masarnas förlust: "En nyhet nästan lika bra som en finalplats"

Det efterföljande reservheatet blev tufft. Kim Nilsson vann i överlägsen stil före veteranen Walasek. Bakom den duon hade Linus Eklöf och Joel Andersson en hård kamp om enpoängaren som slutade med att den förstnämnde gick omkull i sista kurvan.

Även i det tredje heatet vurpade en hemmaförare bort sig och ensam med två masar fick Andzejs Lebedevs nöja sig med enpoängaren. Vips, så var Masarna uppe i ledning med 13–5.

Efter fyra heat och fortsatt underläge med åtta poäng toppade Smederna till sig en 4–2:a med Matej Zagar. Men Masarna trummade på och efter åtta heat var ställningen 19–29. Ännu en toppning av Smederna gjorde att laget tog en 4–2:a innan Masarna replikerade med samma siffror i det tionde heatet.

I det andra reservheatet tog Kim Nilsson sin tredjeseger för kvällen. Nilsson, som var en av Masarnas bäsat förare, fick även förtroendet att ersätta Artur Czaja i det tolfte heatet. Då gjorde han ett ödesdigert misstag och var för sen fram till starten med uteslutning som följd.

Smederna vann heatet med 4–2 och och krympte avståndet till åtta poäng. I det sista ordinarie heatet tog sedan Matej Zagar den trepoängaren som Smederna behövde för att säkra finalplatsen, något som klubben senast upplevde för 14 år sedan.

Masarna förtjänar ändå en eloge för uppryckningen efter magplasket i hemmamatchen.

Matchen i Eskilstuna blev Masarnas sista den här säsongen.

Se även: Bildextra och matchen heat för heat

Smederna–Masarna 42–48

Poängen, Smederna: Matej Zagar 16, Andzejs Lebedevs 10, Michael Jepsen Jensen 6, Pontus Aspgren 4, Grzegorz Walasek 3+1, Linus Eklöf 2 och Mikkel Michelsen 1+1.

Masarna: Przemyslaw Pawlicki 13, Kim Nilsson 10+1, Tai Woffinden 9, Linus Sundström 7+1, Antonio Lindbäck 6, Joel Andersson 2, Artur Czaja 1.

Publik: 5197.

Annons