Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarna utslagna i VM-kvalsemifinalen – nu står hoppet till Sundström och Aspgren

Både Dackarnas Peter Ljung och Vetlandas Oliver Berntzon slogs ut i kvalet till nästa års GP-serie i speedway på torsdagen.
Nu står Sveriges hopp till Smedernas Pontus Aspgren och Masarnas Linus Sundström som kvalar på lördag.

Annons

Kenneth Bjerre slogs ut i VM-kvalsemifinalen i Olching på torsdagseftermiddagen.

På torsdagseftermiddagen avgjordes den första av de båda semifinalerna i kvalet till nästa års VM-serie i speedway. Men det gick inget vidare för de båda svenska förarna: Peter Ljung, Dackarna, och Oliver Berntzon, Vetlanda, blev utslagna efter att ha slutat på tionde repektive tolfte plats med sex respektive fem inkörda poäng. En sjundeplats hade krävts för att ta en plats i VM-kvalfinalen i ryska Togliatti den 19 augusti.

De platserna togs i stället av Leon Madsen, som vann tävlingen på maximala 15 poäng, Piotr Pawlicki, som blev tvåa på 14, Martin Smolinski, Adrian Miedzinski, Martin Vaculik samt tysken Kai Huckenbeck och polacken Mateusz Szczepaniak som vann ett särkörningsheat mot Kenneth Bjerre.

LÄS MER: Bjerre bekräftar – kör VM-kvalet i morgon: "Bättre och bättre för varje dag"

Adrian Miedzinski.

På lördag avgörs det andra semifinalkvalet, i italienska Terenzano. Där kör de två kvarvarande svenskarna i VM-kvalet, Smedernas Pontus Aspgren och Masarnas Linus Sundström, för varsin plats i GP challenge.

För att ta en av de 15 ordinarie platserna i VM-serien 2018 krävs att man endera är topp åtta i årets VM-serie, topp tre i GP challenge eller tilldelas något av de fyra wildcards som delas ut inför säsongen. I år har Sverige Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck i VM-serien.

Annons