Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Indianerna mot Rospiggarna

Förlusten låg i luften under tisdagskvällen för Indianernas del när de mötte Rospiggarna i omgång 13 i Hallstavik. Få saker gick Indianlagets väg. Krascher, cykelproblem, skador och oflyt i körningen. 53–35 slutade matchen där Rospiggarna till sist stod som starka segrare på hemmaplan.

Annons

Vaclav Milik, Peter Johanssnon och Piotr Protasiewicz hade inte en roligt kväll mot Rospiggarna i den superviktiga matchen i Hallstavik.

Det var trögt och jobbigt för Indianerna i Hallstavik när de mötte Rospiggarna i den otroligt viktiga elitseriematchen. Både lagen kämpar för sin överlevnad i elitserien. Men det var Rospiggarna som var det starkaste laget och vann matchen med 53–35.

Och det började se mörkt ut redan i det första heatet för Indianerna. Då Piotr Protasiewicz och Ludvig Lindgren (som körde som andreförare i stället för Bjarne Pedersen vars knä blev skadat under en löprunda) blev totalt bortkörda avJason Doyle och Nick Morris (som hoppade in och täckte upp för den skadade Max Fricke i Rospiggarna).

Två otroligt skadedrabbade bottenlag skulle alltså göra upp i kvällssolen. Men Rospiggarna var det laget som direkt såg starkare ut.

Heat nummer två gick inte så mycket bättre det, då reserverna Nicklas Porsing och Nike Lunna körde mot Viktor Palovaara och Viktor Bergström. Bergström som hoppade in och täckte upp istället för den skadade Adrian Miedzinski, fick totaltstopp och brakade in i sargen under sitt första heat i matchen. Det gick även illa för Lunna som fick stoppsladd och åkte över cykeln när kedjan hoppade av i vurpan. Heatet stoppades av domaren, men Indianernas otur var långt ifrån över.

Protasiewicz slutade köra efter heat sex  då han hade ont efter en vurpa han var med om i måndags.

Även fast Kenneth Bjerre stod för kvällens poängkörd för Indianernas del och körde vann det fjärde heatet, så stod det 16–7 till Rospiggarna. Vaclav Milik körde även han bra, men han fick problem med cykeln i heat fem och fick rulla in vid innercirkeln på banan. I depån drämde lagledaren Peter Johansson näven i ett soptunnelock och skrek svordommar som ekade genom hela depån.

Bjerre körde in 12 poäng innan pausen. Mer än hälften av de totala 23 poäng som Indianerna hade då.

Viktor Palovara kraschade hård in i sargen i heat tio och Protasiewicz slutade köra efter heat sex. Han hade känningar efter en vurpa han gjorde i den polska ligan i måndags. Han fastnade i staketet och spräckte hjälmen och Peter Johansson tror att han kan dras med en hjärnskakning.

Milik och Bjerre körde i nomineringsheatet mot Jason Doyle och Andreas Jonsson och ställningen var 50–32 innan start. Loppet var kört redan innan det satte igång och Indianerna besegrades trots att Milik lyckades vinna sista heatet. 53–35 slutade matchen och Indianerna får nu ladda om mot Vetlanda hemma.

Ludvig Lindgren och Nike Lunna hade en tuff reservkamp.

Annons