Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren coachar Lindgren mot VM-guldet: "Ett mentalt tufft spel"

Freddie Lindgren har fått bästa tänkbara hjälp i sin jakt på världsmästartiteln. Den förre Indianstjärnan och fyrfaldige världsmästaren Joonas Kylmäkorpi stöttar Örebroaren.
– Freddie har varit nära, men aldrig nära nog. Nu har vi ett komplett paket. Teamet bakom honom gör ett fantastiskt jobb, säger Kylmäkorpi till Speedwaygp.com.

Annons

Freddie Lindgren har fått en drömstart på säsongen och leder VM efter två deltävlingar. Nu berättar vännen och fyrfalldige världsmästaren Joonas Kylmäkorpi om deras samarbete.

– När det gäller Grand Prix pratar vi inte om att hitta något stort som ger dig en enorm förbättring så att du bara dominerar. Det är många, många små saker som måste fungera. Om du hittar en liten sak har du en fördel. Vi har lyckats hitta ett par av dessa, säger Kylmäkorpi till Speedwaygp.com.

Kylmäkorpi blev själv världsmästare fyra år i rad (2010-2013), i år tror han att Lindgren har en stor chans att ta hem titeln.

– Det är ett mentalt tufft spel. Vi vet att de tekniska sakerna är på plats. Nu handlar det om att hålla huvudet i perfekt form, säger Kylmäkorpi.

På lördag körs säsongens tredje VM-deltävling i Lettland. Tills dess behöver Lindgren, som tvingades stå över matchen mot Masarna i tisdags efter en skadan han ådrog sig när han körde för Wolverhampton i måndags, få ordning på sitt knä.

Annons