Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelare nobbade FAIK för division 1

FAIK väntade på ett besked från en division 1-spelare i förra veckan.Men nu valde spelaren att skriva på för Tierp i division 1 i stället.- Han var ganska tydlig med att han ville spela i division 1, säger sportchefen Sebastian Varjomaa.

Annons
Sebastian Varjomaa väntar på svar.

För elva dagar sedan skrev Fagersta-Posten om att FAIK och sportchefen Sebastian Varjomaa väntade på ett besked från en spelare.

Den spelaren valde i stället Tierp i division 1 och därmed gick FAIK bet om en förstärkning till sin trupp, som för närvarande innehåller 14 spelare (se faktarutan)

- Det var väl han som vi hoppades på mest, säger Sebastian Varjomaa om spelaren, som heter Mikael Jacobsson.

- Han var ganska tydlig med att han ville spela i division 1, så även om jag hoppades på att han skulle välja oss, så visste man vad han ville.

Vad händer nu?

- Det är inget som är nära just nu, det kan jag inte påstå. Vi har lagt ut lite lånekrokar här och där och får väl se om det fastnar någonstans.

Till vilka klubbar?

- Mestadels division 1-klubbar. Vi får se hur det går, för det beror lite på hur de tänker kring sina egna trupper. Förhoppningsvis kanske det blir någon spelare över någonstans och då hoppas jag att vi kan vara ett gott alternativ. Jag tror att vi har ett skapligt rykte som division 2-klubb, säger han.

Nu är det augusti och ni har 14 spelare i truppen. Blir du stressad av situationen?

- Tvärtom egentligen, jag kanske borde stressa upp mig mer än vad jag gör. Nej, men det är väl klart att det inte är optimalt, men man får gilla läget. Det är ingen mening att sitta och oroa sig, utan spelarbesked kan komma när som helst. Det gäller att inte sätta för hård press på spelare, utan försöka rå ihop med de kontakter vi har.

Annons