Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna överens: Vi stannar

Den största besvikelsen har lagt sig efter Fagersta AIK:s tredje raka uttåg i playoffet till division 1.

Känslan som uppstod när Fagersta AIK för tredje året i rad misslyckades med att ta sig till kvalserien mot division 1: ”Inte nu igen.”

Det är så man kan summera spelarnas tankar efter nederlaget. FAIK-ikonen Alf Spolander deklarerade genast att han hade gjort sitt i laget. Och även spelarna tog sig en rejäl funderare angående sin framtid i laget.

Men nu, knappt en månad senare, har de flesta bestämt sig. Det blir en fortsättning nästa säsong, meddelade spelarna när laget möttes för en säsongssummering under tisdagskvällen.

– Det är klart att spelarna var besvikna efter säsongen.Men vi fick positiv feedback från så gott som alla. Sedan är det alltid några som måste fundera, oftast är det familjesituationer det handlar om, säger FAIK:s sportchef Lars-Åke Forsell och fortsätter:

– Men vi vill behålla alla, så är det. Tittar man över en hel säsong är det jäkligt viktigt att få behålla alla. Sedan är det en intern ranking i laget, vissa är viktigare än andra, men helheten är viktig. Jag skulle tycka att det var jättetrist om någon lämnar laget, oavsett om det är den som har högst ranking eller lägst ranking. Bredden är jätteviktig.

Överlägsen poängligavinnare i FAIK blev Pontus Ekegren. På 32 matcher gjorde den passningsskicklige forwarden 49 poäng (10+39). Han är en viktig kugge om laget ska kunna fortsätta ligga i toppen av tabellen även nästa säsong. Men med tanke på hans poängskörd finns risken att andra klubbar jagar hans underskrift.

– Båda bröderna (Pontus och Jonas) har varit nyckelspelare i några år nu. Det finns alltid en risk att klubbar drar i våra spelare. Med all rätt, gör man en bra säsong borde det vara så. Det gäller för spelarna att känna att det ger dem något att hellre spela här, att de kan utvecklas. Jag hoppas att spelarna känner att det ger något att spela med FAIK. Därför är det viktigt att vi är med där uppe i toppen, säger Lars-Åke Forsell.

Läs om eventuella nyförvärv i Fagersta-Postens e-tidning.