Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna som tvekar om en förlängning

Säsongsmålet sprack. Nu tvekar många spelare i Västanfors om en fortsättning nästa år.

Det återstår fortfarande ungefär en månad av Västanfors säsong i division 1. Men redan nu har sportchefen Björn Forsberg påbörjat arbetet med att bygga truppen till nästa säsong. Petter Andersson, Stefan Jakobsson, Oliver Sundström och Anton Mikkonen har meddelat att de fortsätter. Med resten av truppen är det dock mer osäkert.

– Jag har pratat med alla om nästa säsong. De flesta låter positiva. De som inte var positiva för en vecka sedan har väl inte ändrat sig nu, säger Björn Forsberg.

FP har kollat med alla spelare som fortfarande inte har lämnat ett besked om nästa säsong. Så här säger de om en möjlig fortsättning i Västanfors:

Adam Johansson:

– Så länge det inte kommer upp något annat är Västanfors mitt fokus. Det ska till något rejält om jag ska flytta.

Erik Jakobsson:

– Det har varit lite funderingar, jag har tappat suget. Jag har tänkt att jag ska sluta, men jag vet att jag nog kommer sitta i omklädningsrummet i augusti i alla fall.

Andreas Hjulström:

– Det är inte omöjligt. Jag har lite andra planer som vi får se hur det går med. Om jag spelar spelar jag i Västanfors.

Adam Fredriksson:

– Ja, jag vet inte. Jag har inte bestämt hur jag ska göra. Det handlar om att jag inte har fått så mycket speltid i år.

Sebastian Lillberg:

– Det är lite för tidigt att säga. Vi får se. Det är alltid jobbigt att pendla, det blir många mil i veckan. Jag jobbar heltid i Västerås. Det är tungt och det tar på kroppen. Det är det som är det negativa, annars har jag bara positiva saker att säga om VIF.

Fredrik Andersson:

– Jag har varit i kontakt med Björn angående min familjesituation. Om det löser sig med jobb för min tjej och mig och det går bra med barnen så kommer jag att spela. Det finns ingen anledning att åka iväg till någon annan klubb. Blir det spel så blir det i Västanfors.

Mattias Wiberg:

– Jag har inte tagit något beslut än. Om jag arbetar är det högst osäkert om jag kommer kunna spela. Men om jag studerar blir det en annan situation. Rent bandymässigt är jag inte så sugen på en till säsong i division 1.

Jimmy Jönsson:

– Jag brukar bestämma mig när det är dags. Jag har fotbollen också så jag har svårt att bestämma mig i tid.

Johan Olson:

– Jag ska söka till högskola. Om jag blir kvar i Västerås spelar jag kvar. Om jag flyttar blir det inte så.

Robin Rebermark:

– Om jag spelar bandy så är det i Västanfors. Jag har inte bestämt hur jag ska göra. Jag vet inte om jag kanske ska ta en paus.

Andreas Sundberg:

– Det är mycket möjligt. Men jag har inte tänkt på det så mycket.

Andreas Tiger:

– Det kan jag inte svara på än. Jag ska operera axeln i vår. Jag har tänkt att sluta, men jag vet inte hur det blir ännu. Det finns fortfarande ett sug.

Jesper Granström:

– Jag har sagt till Björn att jag avvaktar med ett besked till efter säsongen.

Mattias Selin:

– Om det finns ett u-lag i Västanfors nästa år är jag 99 procent säker på att jag spelar där. Jag vet att jag inte platsar i a-laget och jag vill inte nöta bänk. Jag vill spela.

Karl Aronsson:

– Jag vet inte om jag spelar med a-laget, u-laget eller säljer korv. Det beror på hur min kropp känns. Jag ska köra försäsong och se hur kroppen svarar på träningen.

FP har sökt Filip Johansson och Rickard Hettman för en kommentar.