Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spikmatta stoppade drogpåverkad förare

En 30-åring man hade injicerat MDPV och körde ner i diket. Nu döms han till fängelse i fyra månader för ringa narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafiken.

Fagersta/Virsbo. Det var i maj som den 30-årige mannen, från Sala, körde narkotikapåverkad. I förhör har han uppgett att han, vid tillfället, varit i Virsbo för att hälsa på en bekant.

På väg tillbaka till Fagersta ska han tagit droger i bilen. Därefter ska han gjort en handbromsvändning utanför Virsbo och hamnat i diket.

Mannen har berättat att han har få minnen från kvällen, men vet att han lyckats tagit sig upp ur diket och sedan åkt upp på en skogsväg för att ta mer droger.

När polisen försökte stoppa 30-åringen var denne mitt uppe i ruset från drogerna.

Den påverkade föraren körde över på fel sida av vägen i motsatt körriktningen och ska dessutom ha gjort flera farliga omkörningar. Enligt uppgifter ska mannen ha kört vårdslöst och mycket trafikfarligt.

Från Fagersta åkte mannen sedan länsväg 250 mot Köping, där ännu en polispatrull slöt upp och kunde, med hjälp av en spikmatta få stopp på den narkotikapåverkade mannen.

Vid gripandet hittade polisen en kniv i mannens ficka. Varför han hade en kniv på sig minns han inte.

30-åringen döms även för olovlig körning, rattfylleri och brott mot knivlagen. Mannen har erkänt alla gärningar.

Alexandra Sannemalm