Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

–132 i målskillnad ger jumboplats i Sverige

9,7 insläppta mål per match. Och bara 4 framåt på 14 framträdanden. Det ger Söderbärke en nästjumboplats bland alla Sveriges division 4-lag. Och nu kräver lagkaptenen förändring om det ska bli något spel nästa säsong.

Annons
Söderbärke GoIF hade inte mycket att sätta emot IFK Ludvika.

I de flesta av Sveriges 24 fotbollsdistrikt finns det division 4-serier för damer. I många av distrikten finns mer än en serie. Och bland alla de serierna är – just nu – Söderbärke GoIF näst sämst resultatmässigt.

Det står klart efter säsongsavslutningen på Bärkevallen där hemmalaget föll mot IFK Ludvika med 11–0. Sammanlagt fick Söderbärke en målskillnad på 4–136 den här säsongen.

– Det är katastrof. Men vi har kul i alla fall, även om det har varit tungt ibland, säger Söderbärkes lagkapten Eleonor Hedlund.

Hur motiverar du alla?– Nu på slutet har det varit tufft. Vi sa att vi skulle köra järnet i dag (torsdag) och sedan vila lite, så får vi se hur det blir till nästa år.

Det enda lag i hela Sverige som har presterat sämre resultat den här säsongen är skånska Eriksfälts FF. På 14 matcher har de gjort 2 mål och släppt in 139. Och då har de fortfarande två matcher kvar den här säsongen.

Tredjeplatsen i jumboligan innehas av ett annat skånskt lag. Gualövs GoIF har på 15 matcher 2–128 i målskillnad – och en match kvar att spela i år.

Om Söderbärke ska ha ett lag i division 4 nästa år har Eleonor Hedlund nu ett krav.

– Det krävs att vi får in någon som har lite mer erfarenhet och som är lite äldre, så att jag kan få lite backup. Jag får en mammaroll nu. Det behövs någon som verkligen vill lägga ner tid på att spela fotboll. Träna två gånger i veckan och spela match.

Är det svårt att hitta i Söderbärke?– Ja, det är jättesvårt.

Läs mer: Söderbärkes tränare Erik Eggen ifrågasätter samarbetsavtalet med Västanfors, som enligt honom var ett misslyckande. Läs i fredagens FP.

Mer läsning

Annons