Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 minuter från division 2

"Det känns riktigt bra. Vi har ordinarie lag och det var länge sedan vi spelade så här bra".

Annons
Tvåmålsskytten Sofie Eriksson.

Division 2-kvalet inleddes på bästa sätt för Knäppmoras damer. På onsdagen vann laget hemma mot WSK Lindesberg med 5–2 (1–1, 2–1, 2–0). Siffror som kunde och borde ha varit mycket större.

Division 3-laget Knäppmora visade inte större respekt för nästjumbon från division 2, WSK Lindesberg. Man trampade i gång direkt, tog hand om spelet och skapade chans efter chans framåt.

Gästernas försvar var aningen virrigt och hemmalagets Sofie Eriksson tog vara på en riktig indianare och skickade in 1–0 med fyra minuter kvar av perioden.

WSK hade inte särskilt mycket framåt, jämfört med hemmalaget så var chanserna lätträknade. Dock hade man Sandra Karlsson, en tekniker som gillade att hålla i bollen.

Efter hemmaslarv fick Karlsson bollen, tog några steg inåt och hängde in kvitteringen.

Samma Karlsson gav bortalaget ledningen halvvägs in i andra, då hemmamuren ställde sig tokigt och lämnade öppen bur, på ett frislag.

1–2-målet var aningen ologiskt då Knäppmora tryckt på ända fram tills dess. Hemmatjejerna tog sig dock i kragen och ett par minuter senare hade man vänt till 3–2, Sofie Eriksson kvitterade och Anna Bruhn gjorde ledningsmålet på ett distansskott.

Bortalaget hade inte mycket att komma med i sista perioden heller. Karlssons soloraider var inte tillräckligt.

Knäppmora fortsatte vara det bättre laget och i sista akten hängde man två kassar till. Mia Sundberg smög tidigt upp från sin backposition och stänkte in 4–2 och med sju minuter kvar hittade Matilda Myrland en lucka, efter frislag, till 5–2.

WSK var inte starkt nog att etablera press och reduceringsjakt i slutet, i stället var det närmare att KAIK ökade på med fler mål framåt.

En imponerande insats av Skinnsbergsdamerna, som var klart bättre än gästerna.

– Det gick strålande, säger en nöjd KAIK-tränare, Kim Fröjd.

– Vi förde matchen och hade ett stort bollinnehav. De hade en bra målvakt, som hade hjälp av stolpe och ribba också. Det hade kunnat blivit tvåsiffrigt ...

Knäppmora har nu ett bra utgångsläge inför morgondagens retur som spelas i Stadsskogsskolan. Det gäller att göra ett bättre resultat än en 2–5-förlust, så är division 2-platsen klar.

– Det känns riktigt bra. Vi har ordinarie lag och det var länge sedan vi spelade så här bra. Det ska mycket till för att de ska slå oss. Vi hade också ett riktigt bra publikstöd, så vi får hoppas på många skinnsbergare på läktaren i returen också.

Mer läsning

Annons