Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut brist hotar storklubbens säsong

Innebandysäsongen närmar sig med stormsteg. Och det är minst sagt storm inom Per-Ols IBF. Stor brist på personal kan bidra till en tuff säsong om inget förändras snarast.

Annons

Inte nog med att Per-Ols dras med ekonomiska problem då hallhyrorna är för höga för att föreningen ska överleva i det långa loppet. Nu saknas dessutom många ideellt arbetande personer som kan hjälpa till där det behövs inom klubben.

– Det svåra i det hela är att få föräldrarna att förstå att det faktiskt inte är så svårt att hjälpa till. Vi behöver locka fram de som är intresserade men som inte vågar ta det första steget, säger Per-Ols kassör Lars Hedin.

I tisdags hade klubben styrelsemöte där det bestämdes att ett stormöte nu på torsdag ska genomföras. Tanken är att föräldrar ska förstå vikten av att engagera sig i sina barns verksamheter.

– Vi vill ha dit folk och få en dialog och se vad de kan hjälpa till med. Egentligen behövs det platser på alla poster. Vi vill bilda en ungdomsgrupp, sponsorsidan behöver alltid hjälp och självklart handlar det om utbildning också, säger Lars Hedin.

Hur akut är problemet?

– Det är jätteakut. Nu är det bara två veckor kvar till seriestart. Det är därför vi har mötet.

Mer läsning

Annons