Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvensk nykomling siktar högt

"Hade man fått välja så hade man önskat att få börja hemma."

Annons
Triss tar sikte på serietoppen.

BK Triss är tillbaka i allsvenskan. Målsättningen är klar, laget ska vara med och kriga i toppen. Enligt Mikael Andersson, en av veteranerna i laget, så ser det mycket bra ut inför seriestarten till helgen med dubbla bortamatcheri Värmland.

Återkomsten till den allsvenskan för BK Triss startar med en sväng till Värmland. Där väntar först BK Tegner i Säffle och senare ett möte i Karlstad med Wåxnäs BC. Tuffast tänkbara start för Fagersta gänget.

En som varit med under lång tid i Triss är Mikael ”Tilly” Andersson och han vet vad som väntar:

– Det blir en tuff start. Att möta Tegner i Säffle är inte lätt. De är riktigt starka på hemmabanorna. Även Wåxnäs är bra hemma, men där hoppas jag att vi kan ta en seger.

– Målet är att ha minst en seger med hem. Hade man fått välja så hade man önskat att få börja hemma för att komma in i seriespelet lite lugnare. Kan vi klara av de här matcherna på ett bra sätt väntar två hemmamatcher.

Hur ser det då ut inför starten med truppen?– Ja vi har en del skador men det ser trots allt bra ut. Vi har två spelare i Tomas Zetterström från Borlänge och Jonathan Eriksson från Avesta som gått bowlinggymnasiet i Nässjö. Sedan kommer Linus Eliasson som under förra säsongen spelade sporadiskt att satsa hårt.

Vad är då målsättningen för er del?– Vi ska vara med och kriga i toppen. Helt klart har vi en bredare trupp i år, så att någon är borta ska inte vara lika kännbart som under fjolåret. En plats bland de fyra och helst en tredjeplats siktar vi på.

Mer läsning

Annons