Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson tror på en rolig vinter

"Vi kan spela utan press."

Annons
Johan Andersson är ett av Västanfors nyförvärv.

Västeråsaren Johan Andersson har hunnit med flera lag i den högsta serien. Från moderklubben Västerås SK via Tillberga, Örebro och Sirius landade han i somras i Västanfors.

Föregående säsong fick 25-åringen delvis förstörd av ett armbrott redan under försäsongen. Det är dock inget som påverkar hans spel nu.

Värvningen av Andersson kan komma att betyda en hel del för Västanfors i vinter.

– Johan brinner för bandy, och kommer att få en ledarroll på isen hos oss, säger Västanforsledaren Olle Wiberg.

– Jag kommer att få en annan roll i Västanfors än vad jag har haft i de andra klubbarna jag varit i. Nu ska jag vara mer spelmotor, säger Andersson.

Andersson hade fler alternativ till ny klubbadress efter tiden i Sirius. Och valet blev Västanfors.

– Det känns bra här. Klubben har en bra organisation, och det finns en tanke med det man gör. Lite synd bara det här med isen. Att vi inte kunnat träna på stor plan så mycket som vi vill, säger Andersson.

– Men det är bara att gilla läget, och vi har gjort det bästa av situationen. Förhoppningsvis hinner vi träna på IP några pass nu inför premiären på onsdag.

Västanfors har klarat av en rad träningsmatcher. Resultaten har varit blandade. Inte så konstigt kanske med ny tränare och flera nya spelare.

– Vi har väl blandat och gett lite. Varit bra i bland, mindre bra i bland. Mot AIK var det bra, då visade vi att vi kan föra spelet. Inte bara försvara oss bra, säger Andersson.

– Jag tror att det kan bli en rolig vinter. Att vi kan gå ut och spela utan press. Vi kan säkert överraska i en del matcher, samtidigt kan det bli en och annan plump också.

Västanfors fick som bekant en friplats i allsvenskan. Så det är svårt att säga hur laget står sig mot de övriga lagen.

– Jag har inte så bra koll på lagen i serien. Men Haparanda Tornio bör vara ett topplag. UNIK har några bra spelare som jag känner igen, men det gäller samtidigt att få ihop laget till en helhet, säger Andersson.

Premiärmotståndet Rättvik då, har du någon koll på dem?

– Vi mötte dem för några veckor sedan och fick stryk. Det är ett bra lag, de hade bra fart, säger Andersson.

Hur slutar säsongen?

– Att vi får kvala för fortsatt spel i allsvenskan är väl troligt.

Är det några av de andra i Västanfors du spelat tillsammans med tidigare?

– Inte i något klubblag, men Robin Rebermark och Patrik Eriksson spelade jag med i Västmanlands länslag när vi var 15 år. Så det är ju några år sedan.

Om vädrets makter är på Västanfors sida blir det träningsmatch på IP mot Djurgården under fredagskvällen.

Mer läsning

Annons