Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson: ”Vi blir bättre och bättre”.

Förklaringen till den positiva trenden.

Annons
Johan Andersson efter kvitteringen.

Västanfors IF hade grepp om matchen mot Falu BS. Men dalalaget vände och var snubblande nära att vinna.

Nu lyckades Västanfors kvittera till 2–2 på stopptid. Ett märkligt mål där Johan Andersson satte bollen i nät. Dock var det målkungen Fredrik Rydberg som såg till att Västanfors fick chansen.

Falu-keepern Patrick Kaemmerlé kastade ut bollen. Men kastade inte bättre än att Rydberg, i en position snett framför Kaemmerlé, fick upp klubban och tog hand om bollen.

– Riktigt vaket av ”Freddan”. Jag fick ju helt öppet, rakt mot målet, säger Johan Andersson.

Kaemmerlé gjorde vad han kunde för att hinna tillbaka, men Andersson satte bollen i nät hur säkert som helst. Och inte nog med det, Västanfors hann få till ytterligare två bra lägen på stopptid. Då tog Kaemmerlé revansch för sitt misslyckades utkast.

– Synd på de chanserna. Men vi hade ju chanser när det stod 1–0 också. Och vi kunde nästan ha stängt matchen, säger Andersson.

Andersson själv hade ett riktigt bra läge när han efter en lång åkning längs vänsterkanten bröt in. Kom längs kortlinjen, men hittade ingen riktig lucka på Kaemmerlé. Anderssons rakning tog på målvakten och bollen rullade parallellt mållinjen utan att passera den.

– Jag skulle ha försökt att bryta in mer ändå, säger Andersson.

Fredrik Rydberg, som svarade för ett hattrick på stopptid mot Gustavsberg, inledde målskyttet. Gustav Gising jobbade sig fram längs vänsterkanten. Fick in bollen till Robin Rebermark som skarvade den vidare till Rydberg som klippte till och 1–0 var ett faktum.

Fram till mitten av andra halvlek hade Västanfors grepp om matchen. Men i samband med att liberon Fredrik Andersson blev utvisad fick Falun mer att säga till om.

– Aldrig roligt att börja ändra i backlinjen, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

Maslaget behövde sju minuter för vända underläge till ledning. Och gästerna hade lägen att göra ett tredje mål också.

Nu kom Västanfors tillbaka. Precis som laget gjort i flera matcher under säsongen.

– Det märks att vi har fått träna under bra förhållanden. Vi blir bättre och bättre. Nu sitter passningarna på klubban, säger Andersson.

Dessutom var försvarsspelet riktigt stabilt under större delen av matchen. Och det var framför allt mycket bättre än i bortamatchen mot Falun. Den matchen vann BS med 8–1 ...

– Vi skulle prioritera försvarsspelet, och det gjorde vi. Det känns bra att vi tog en poäng, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

Nu har Västanfors tre matcher utan förlust. På söndag väntar bortamatch mot tabellfyran UNIK.

Annons