Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern för Backström

Johan Backström tog sin andra raka Västanfors Open-titel när han besegrade klubbkompisen från Uppsala TK, Bijan Saidizand, i två raka: 6-1,6-1.

Annons
Johan Backström tog hem Västanfors Open i år igen.

Flera avhopp i sista stund gjorde att det blev flera matcher som slutade i walkover i årets turnering, som trots detta genomfördes på allra bästa sätt.

Västanfors Open är en tävling som denna gång lockade flera bra tennisspelare.

Fjolårets segrare Johan Backström var åter på plats, och det var inte utan att hans spel imponerade.

Inte minst i semifinalen, där Backström visade bra takter, liksom i finalen mot klubbkompisen Bijan Saidizand, där de fina takterna också satt i.

Johan Backström gick segrande ur finalen i tvåa raka, 6-1, 6-1, och imponerade stort.

Det var egentligen aldrig något snack om vem av de två som skulle vinna, och Johan Backström tappade för övrigt bara 12 game under hela turneringen.

– Det är roligt att vara tillbaka här och delta i ett fint arrangemang. Jag hade en tuff semifinal på förmiddagen. Där spelade jag mycket bra. Sedan lyckades jag behålla det spelet även i finalen där jag spelade stabilt. Jag tycker inte jag gjorde några misstag i finalen utan det flöt på. Sedan är det lite speciellt att möta en klubbkompis. Det blir lite svårare att tagga till ordentligt men jag tycker att jag gjorde det bra i dag, säger Johan Backström.

Han fortsätter:

– Sedan är det lite synd att några av de bättre som var anmälda hoppar av i sista stund men en seger är alltid en seger.

Finaltvåan Bijan Saidizand var naturligtvis inte nöjd med förlusten.

– Johan var allt för bra i dag. Han höll ett högt tempo matchen i genom. För egen del fick jag det inte att stämma riktigt. När jag inte sätter mina servar är det svårt att vinna. Spelet i övrigt var ganska bra men Johan vinner helt rättvist.

I B-finalen möttes Anders Strand från Mälarhöjdens IK och Bo Persson från Västanfors TK.

Det blev en segdragen historia. Första setet gick till Persson, 6-1, men i det andra kom Strand igen och vann med 6-2. Det hela slutade i ett tredje och avgörande set.Här tog rutinen ut sin rätt och Bo Persson kunde vinna med klara 6-3.

Huvudklassens segare Johan Backström gav arrangerande Västanfors TK bästa betyg efter segern.

– Jättekul att spela här. Banorna här är av absolut toppklass – något som också stämmer på arrangemanget i övrigt.

Jonas Erland, tävlingsledare för Västanfors Open, var mycket nöjd med hur tävlingen fortgick, samt över betyget arrangemanget fick av segraren.

Annons