Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälningarna strömmar in

"Vi tar det definitiva beslutet på lördag".

Annons
Erik Wickström, Ulricehamn, vann Engelbrektsloppet förra året. Nu talar allt för att snön räcker för att genomföra årets tävling.

Snön kom, och med den också anmälningarna till Engelbrektshelgen. Under tisdagen närmade sig antalet anmälda till de tre loppen 3 000 åkare totalt.

De senaste veckornas vinterväder har med största säkerhet säkrat de klassiska loppen den 7 och 8 februari. Men riktigt än vågar inte arrangörerna säga ett bestämt ja.

– Men det definitiva beslutet tar vi på lördag. Det brukar vi göra, en vecka före loppet, säger Sven Bergman i loppets tävlingsledning.

– Nu finns det väl inget som tyder på det, men om vädret slår om och det blir fem dagar med varma sydvindar så är det kört.

Läget är dock avsevärt mycket bättre än förra året. Då tvingades arrangörerna att både lägga om, och korta banan. Nu talar allt för att det blir den ordinarie 60-kilometersslingan som körs.

– Just nu finns ett spår draget längs hela bansträckningen. Till tävlingshelgen blir det tre spår, säger Bergman.

Bland åkarna är intresset störst för 60-kilometersloppet. Och det är där som trycket på en plats har ökat. Därför har antalet platser i det långa loppet och Engelbrektshalvan fördelats om. Nu finns det 2 400 platser i det långa loppet och 600 i halvan. På tisdagsmorgonen fanns cirka 400 platser lediga i Engelbrektsloppet.

Till Kristinaloppet, som avgörs lördag den 7 februari, är 472 åkare anmälda.

– Det verkar som att damerna hellre åker det långa loppet. För där är nu 525 damer anmälda, säger Bergman.

Annons