Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrik Stockholmsklubb intar Fagerliden

Västmanland står värd för Sweden Hockey Trophy. Och då väntas det heta matcher på Fagerliden.

Annons
Fagersta AIK:s Leif Skog är cupansvarig för lagen på Fagerliden.

Stockholmsklubben AIK är ett av sju lag som under torsdag och fredag kommer till Fagerliden för att spela Resport Trophy, som är Sveriges största ungdomsishockeyturnering.

Där ställs de mot Fagersta AIK:s U13, som dock mest har 02:or och 03:or i sitt lag.

– Det här är en stor händelse för Fagersta. Förutom gruppspelet blir det slutspel på Fagerliden för sjuorna och åttorna i helgen, säger cupansvarige Leif Skog.

FAIK:s U13 möter även Sollefteå, Spånga, Sollentuna, Haninge, Värnamo och det danska laget Rødovre i gruppspelet.

Sammanlagt 40 lag kommer att spela i hallarna i Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Fagersta och Sala.

– Vi har under en längre tid arbetat för att öka intresset för ungdomsishockeyn i Västmanland. Som ett led i det har vi även tittat på olika alternativ att starta en turnering. Vi har stora förhoppningar att det här ska hjälpa Västmanland att ytterligare stärka sin ställning i Hockeysverige. Turneringen kommer att gynna regionen i form av tillresta föräldrar och besökare som får en möjlighet att se mycket av det fina Västmanland. Turneringen ger också föreningarna i länet en möjlighet att tjäna en bra slant på evenemanget, säger Peter Persson, vice ordförande i Västmanlands Ishockeyförbund.

Resport Trophy innehåller även ett All Star Game (stjärnmatch) i ABB Arena (Västerås) på söndag, som förmatch innan finalen. I All Star-matchen deltar 15 spelare i varje U13-lag som har utmärkt sig mest under turneringen.

– Matchen kommer att dömas av Mikael Nord, vår VM- och SHL-domare från Arboga. Och respektive lag kommer att coachas av några av de riktigt meriterade namn som vi har i länet. Vi hoppas på många besökare. Det är fri entré till högklassig ungdomsishockey där många av framtidens stjärnor kommer att delta, säger Persson.

Ett TV-inslag från SVT om turneringen kan du se här.

Spelschema och mer information om turneringen hittar du här.

Mer läsning

Annons