Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen släppte målskyttet för FAIK

De 249 själarna som letat sig till Fagerliden på söndagskvällen fick bevittna en målrik tillställning. Tolv mål gjordes, varav FAIK stod för sju av dem i 7-5 vinsten.

Annons
Alexander Larsson (i mitten) blev målskytt i FAIK:s seger med 7-5.

Gästande Arvika bjöd på bra motstånd, men fick vända hemåt utan poäng i bagaget. Hemmagrabbarna öppnade piggt och skapade chanser omgående.

Tidigt fick man chansen i numerärt överläge och då kom ledningsmålet. Tobias Eriksson skickade in pucken, efter förarbete av Jesper Persson och Stefan Norberg.

FAIK fortsatte sedan trycka på och hade flera fina lägen. Casper Sandström avslutade ett två-mot-en-anfall med skott över. Strax senare drog Erik Fredriksson sin back, kom fri, men sköt i målvaktens plockhandske.

Arvika fick sedan chansen att ta sig in i matchen, när FAIK drog på sig en utvisning. Det slutade med mål. För FAIK. Alexander Larsson blev frampassad av Erik Fredriksson, drog målvakten och lade upp en backhand i nättaket.

I slutet av perioden fick gästerna hål på hemmamålvakten Tobias Bergström. I powerplay petades en retur in i öppen kasse.

– En riktigt bra första period. Vi ägde de första 15 minuterna och höll oss till vår spelplan, säger FAIK-tränaren Mattias Karlsson.

Andra perioden blev sedan grymt sönderryckt av utvisningar. Bägge lagen syndade och det var lite spel fem mot fem.

Arvika kvitterade tidigt och fortsatte sedan ha ett litet kommando. FAIK kom tillbaka halvvägs in i perioden och när Arvika åkte på flera täta utvisningar small det igen bakom deras målvakt.

Pontus Ekegren och Jesper Persson nätade i numerära överlägen.

– Andra perioden var varken bra eller dålig. Den blev helt sönderryckt, menar tränare Karlsson.

I tredje svängde det återigen. Flera utvisningar ställde till det för hemmalaget.

Efter två snabba Arvikamål så var det kvitterat. Båda målen kom efter rungande slagskott från blålinjen. Matchen var sedan jämn, men det var FAIK som drog det längsta strået.

Tredjefemman klev fram ordentligt halvvägs in i sista. Erik Fredriksson och Alexander Larsson målskyttar fram till 6-4. Larssons mål riktigt snyggt, då han soloåkte i anfallszon och avslutade med ett rappt dragskott, som satt i nättaket.

Lite spänning blev det dock på slutet. I spel fem mot tre reducerade Arvika, men närmare än så kom man inte. I stället stötte Jesper Persson in slutresultatet 7-5 till FAIK, med minuten kvar att spela.

– Arvika gjorde ett par PP-mål, men vi samlade ihop oss. Det var bara tre poäng som gällde. En fullt godkänd match, säger en nöjd Karlsson.

Mer läsning

Annons