Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton vet vad som krävs av FAIK i kväll

”Det här måste vi tänka på”.

Annons
Anton Ekström vill jubla i kväll.

Halva serien är avklarad. Och nu måste Fagersta AIK vakna till om det ska bli något spel i playoff. Läge då att börja ta poäng redan i kväll mot Hallstahammars HK på bortaplan.

– Verkligen, senast vi mötte dem gjorde vi en riktig plattmatch, säger forwarden Anton Ekström.

Runda två av division 2, västra B, blev en tung historia för Fagersta AIK, sex av sju matcher slutade med förlust. Och bara fyra inspelade poäng.

– Det var skillnad mot den första delen av serien. Nu fick vi inte alls spelet att stämma på samma sätt, säger Anton Ekström.

– Framför allt då vi inte gjort mål på våra chanser. Som senast mot Skedvi/Säter. Efter inledningen där de gjorde 2–0, var det vår match helt och hållet. Det var spel mot ett mål. Men vi fick inte in pucken. Och de vann till slut med 3–0.

När matchandet drar i gång igen i kväll efter en veckas uppehåll väntar en repris på seriepremiären. Alltså Hallstahammar på bortaplan.

I den klubben gjorde Anton Ekström ett kort besök under inledningen av säsongen. Då, liksom nu i FAIK, utlånad från Surahammars IF.

– Jag fick inte mitt spel att stämma i Hallsta. Så jag bröt med dem, och i stället blev det FAIK. Jag kände ju igen Johan (FAIK-tränaren Johan Rauch) lite från Sura, säger Ekström.

– Känner att jag trivs bra i FAIK. Jag får spela mycket, fem mot fem, box- och powerplay. Och det är viktigt för mig.

Under det veckolånga matchuppehållet har FAIK tränat på som vanligt. Slipat på detaljer i spelet. Men det har också varit en hel del snack med tanke på den tunna poängutdelningen.

– Det gick verkligen tungt för oss. Men nu kan det bara bli bättre, säger Ekström.

– Matchen mot Skedvi/Säter var trots förlusten ett steg i rätt riktning.

Premiären slutade med vinst för Hallsta efter straffar med 5–4. Då hade ändå FAIK ledningen med 4–2 i inledningen på sista perioden.

Andra gången lagen möttes vann Hallsta med klara 6–2 efter säsongens plattmatch av FAIK.

– Så nu är det verkligen dags för en seger mot dem, säger Ekström.

Hur ska ni göra för att vinna i kväll då?

– Vi måste ta vara på de lägen vi får och så måste vi vinna närkamperna.

Mer läsning

Annons