Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arman knäckte sin storebror

Han var tänkt att bli Fagersta Södras förstemålvakt till säsongen. Men i stället såg Arman Poghosyan till att Södra åkte på sin tredje raka förlust.
Och vinsten var extra viktig – han slog nämligen sin storebror Artur.

Annons
Arman Poghosyan vann brödrakampen.

Inför den här säsongen tränade Arman Poghosyan, boende i Fagersta, med Fagersta Södra och såg ut att bli lagets självklara val i målet när serien drog i gång. Men pappersarbetet drog ut på tiden och då valde Poghosyan att lämna laget för Juventus i division 3. Men nu var han tillbaka i Irstas mål, där han stod förra säsongen.

Och det var oturligt för Fagersta Södra. Poghosyan räddade nämligen sitt lag från förlust – och ledde sina spelare till vinst.

– Det var en riktigt skön vinst. Självklart var det lite prestige också, många spelare var grymt taggade till den här matchen. Jag måste säga att det här var en av de skönaste vinsterna...kanske någonsin, säger Arman Poghosyan.

Och han har i princip bara sig själv att tacka. Fagersta Södra pressade på rejält i den första halvleken och kom till många lägen. Men varje gång stod Poghosyan i vägen. Han var högst upp i luftrummet på hörnor, han slickade gräset när Södra sköt lågt och manade på sina backar att stå upp.

Det fungerade.

– Jag tycker att jag gjorde en bra match, det blev några sköna räddningar, säger Poghosyan som gjorde comeback efter fem matchers frånvaro då han har varit axelskadad.

Men det var inte comebacken som var det bästa. Det var vinsten mot storebrodern Artur, högerytter i Södra. Bröderna har stött på varandra tidigare, men till den här matchen var det extra laddat.

– Vi hade snackat mycket om den här matchen innan och både var grymt taggade. Han hade lovat att göra mål på mig också. Det är alltid kul att möta brorsan och visa vem som är bäst, haha.

Storebror Artur Poghosyan var nedstämd efter matchen – men hyllade samtidigt sin lillebror:

– Vi vet att han är en duktig målvakt och bollen ville inte in. Utan honom hade Irsta förlorat, säger Artur Poghosyan och fortsätter:

– Hela laget hade väntat på den här matchen. Nu är det bara tråkigt.

Vad säger ni till varandra nu efter matchen?

– Äh, nu är det glömt. Jag ska bara ge honom lite stryk hemma...

Läs mer om matchen i fredagens e-tidning.

Annons